Birmančević (©Reuters)
Birmančević (©Reuters)

Birmančevićeva tajna uspeha: Svake godine 30.000 evra ulažem u sebe da bih bio bolji igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 10:43

„Plaćam individualnog trenera, mašine za oporavak“, kaže srpski fudbaler

Brzo nakon što je došao u Švedsku Veljko Birmančević je počeo da oduševljava i navijače Malmea i fudbalsku javnost. Lucidni srpski vezista se istakao atraktivnim potezima na terenu, golovima, asistencijama...

Malme je dao za njega Čukaričkom 1.000.000 evra, ali nema dileme da će mu se ta investicija isplatiti. Za početak, 26. marta će igrati finale Kupa Švedske, za trofej koji se u klubu čeka 33 godine.

Izabrane vesti

Zanimalo je Šveđane koja je tajna Birmančevićevog uspeha, šta je to zbog čega tako dobro igra, a odgovor ih je potpuno zatekao.

„Ulažem u sebe 300.000 kruna (oko 30.000 evra) godišnje da bih bio bolji fudbaler. Fudbal je moj život, želim da budem igrač top nivoa i zato ulažem u svoj razvoj. Na primer, kupujem sve što je potrebno da bi moje telo bilo bolje“, odgovorio je Birmančević.

Ostali su zatečeni i prevodilac i novinari, previsoka im je to bila suma, da se Veljko nije zbunio... Pa je stiglo pojašnjenje.

Imam dodatnog, individualnog trenera kojeg plaćam, a imam i mašine koje mi pomažu da se brže oporavim. Mogu da vam otkrijem da sam dva dana pred utakmicu kupa sa AIK-om imao problem sa prednjim delom butine. Onda sam radio vežbe sa mojim trenerom i bez problema sam izdržao svih 120 minuta. Osećam da vredi tako uložiti u sebe“.

Na pitanje da li je to fudbalski ili kondicioni trener, Birmančević je pojasnio.

Oboje. Radi sa mnogo velikih imena u svetu fudbala. Komuniciramo gotovo svakodnevno. Dobijem od njega programe pre i posle utakmica. Njemu pripadaju velike zasluge za moj razvoj. On je iz Srbije i sa njim sarađujem tri godine“.

Finale kupa je zakazano za 26. mart, Malme će igrati sa Hamarbijem i biće to Birmnačevićeva prilika da osvoji drugi pehar otkako je stigao u Švedsku, posle titule prvaka. Na pitanje ko će podići trofej, Veljko je bez uzdržavanja rekao:

Malme“.

Otkako je došao u Malme, srpski fudbaler je odigrao 43 utakmice, postigao 17 golova, dok je za osam asistirao.


tagovi

MalmeVeljko BirmančevićŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara