©MN Press
©MN Press

Biser TSC-a odabrao naredni korak: Ratkov pred vratima Salcburga

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.06.23. | 20:06

Realizacija transfera očekuje se narednih dana

Sjajna sezona iza TSC-a donela je plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i uticala da se na fudbalskoj mapi pojavi niz igrača među kojima je glavnu pažnju privukao Petar Ratkov. Talentovani napadač rođen 2003. godine našao se na listi želja brojnih klubova, međutim, kako saznaje Sport Klub, karijeru će nastaviti u Salcburgu.

Pomeuti izvor otkriva da su čelnici kluba u Bačkoj Topoli, ali i sam Ratkov, prihvatili ponudu šampiona Austrije i da je za očekivati da transfer bude realizovan narednih dana.

Izabrane vesti

Centarfor vicešampiona Srbije prethodno je dospeo na radar klubova iz Italije, Belgije i Engleske, a konkretne korake nedavno je preduzeo i Sinsinati koji je superligašu ponudio 3.000.000 evra, ali je ponuda odbijena.

Interesovanje su u prethodnim danima pokazali i Zenit i Crvena zvezda, međutim Ratkov je izabrao Austriju i sredinu poznatu kao rasadnik talenata. Praksa pružanja šanse mladim igračima, ali i ofanzivni stil fudbala između ostalog su razlozi zbog kojih bi još aktuelni član TSC-a mogao da idealan korak napravi upravo u redovoma kluba koji sezonama unazad sa najvišim ambicijama dočekuje sezone.

Podsetimo, Ratkov je ove sezone odigrao 40 utakmica i postigao 14 pogodaka, a procvat u klubu u kojem je 2021. godine napravio prve seniorske korake doživeo je ovog proleća kada je poneo važnu ulogu u nizu utakmica presudnih u trci za drugo mesto sa Čukaričkim i Partizanom.



tagovi

Petar RatkovTSC Bačka TopolaSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara