Rosario Sentral osvojio Liga kup (©AFP)
Rosario Sentral osvojio Liga kup (©AFP)

Bitange iz muke do ekstaze, gol života Maksimilijana Lovere! Pelegrinu stalo srce zbog sina

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 03:21

Rosario Sentral savladao Atletiko Platense i osvojio Liga kup Argentine

Šokirali su jedni i drugi time što su opšte stigli do finala – i to bez pobeda – ali barem u okršaju sa pehar nije bilo iznenađenje. Rosario Sentral je golom života Maksimilijana Lovere savladao autsajdere iz Atletiko Platensea i osvojio Liga kup Argentine.

Učinio je to na način koji će se pamtiti, majstorijom 24-godišnjeg Lovere, igrača Olimpijakosa na pozajmici u Rosariju, jer se u Grčkoj ni četiri godine posle 3.300.000 evra teškog transfera nije najbolje snašao. Lovera je bio jedino iznenađenje Migena Anhela Rusa u startnoj postavi Sentrala i kao da su ga rivali malo potcenili u tom 40. minutu koji će Bitange – navijači kluba iz Rosarija – večno pamtiti.

Izabrane vesti

Lovera je dobio loptu na 35 metara od gola, okrenuo jednog čuvara, a onda se u laganom kasu prošetao maltene kroz kompletnu odbranu Platensea i postigao ispostavilo se jedini gol na utakmici. Ali kakav gol. Kakav trenutak.

Platenseu, koji sa klupe predvodi čuveni Martin Palermo, inače napadač Rusove Boke u pohodu na trofej Kopa Libertadores 2007. godine, dugo je trebalo da se uspravi, možda i zbog jezive scene posle nedugo nakog tog gola.

Fakundo Malo i Mateo Pelegrino krenuli su po jednom loptu u vazduhu i svom silom raspalili glavom o glavu. Pelegrino, inače sin legedne Valensije i poznatog trenera Maurisija Pelegrina, prisutnog na tribinama, kao gromom udaren pao je na zemlju, obliven krvlju, polomljenog nosa, isprva i bez svesti. Ubrzo se srećom osvestio, ali je direktno sa terena odnešen u bolnicu.

Odgovora nije bilo sve do nadoknade u kojoj je Platense stvorio više prilika nego za uvodnih 90 minuta igre, ali kao da je sudbina htela da se našali sa njima i pita ih: Šta ste do sad čekali?

Pehar dakle ide u Rosariju, da popravi raspoloženje Bitangi posle traumatičnog ulaska na neutralni Uniko Madre de Sijudades stadion u Sanjtago del Esteru na severu zemlje. Policija je naime za ulazak na tribine ostavila uzak prostor zbog kojeg se napravio užasan čep na nimalo prijatnih 38 stepeni Celzijusa, a kada su posle dugog stajanja u redu tako iznureni navijači i uspevali da uđu neretko su “čašćavani“ pendrekom po telu.

Toliko je to ozbiljno bilo da se oglasio i čuveni Anhel Di Marija, inače veliki navijač Rosario Sentrala.

Sramota je da ovako tretiraju ljude. Ima tu i žena, dece, starijih ljudi, a tretiraju ih kao pse. Sramota je kako je organizovana ova utakmica i sramota je kako se policija ponaša“.

No, taj mučni osećaj sa početka meča Lovera im je jednim potezom svima izbrisao iz sećanja.


tagovi

Rosario SentralArgentinaArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara