Gonzalo Maroni (©AFP)
Gonzalo Maroni (©AFP)

Bitka za drugo mesto u Buenos Ajresu, San Lorencu biti ili ne biti

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.06.23. | 23:05

Kopa Sudamerikana: Drugoplasirani tim u Argenini ima rezultatski imperativ noćas (02.00) protiv čileanskog Palestina u pretposlednjem meču grupne faze

U utakmici koja može biti od presudnog značaja za rasplet u Grupi H Kopa Sudamerikane noćas (02.00) na stadionu Pedro Bidehain, iliti popularnom Gasometrau u Buenos Ajresu ukrstiće San Lorenco i Palestino iz Čilea. Duel je deo rasporeda petog i predposlednjeg kola grupne faze takmičenja.

U grupi u kojoj je već poznata sudbina Fortaleze kao lidera i venecuelanskog Estudiantesa iz Meride kao poslednjeplasiranog, San Lorenco je ostavljen da se bori sa Palestinom za drugu poziciju i mesto koje mu omogućava da se plasiraju u narednu fazu Kopa Sudamerikane. Popularni Gavranovi iz Almagra je trenutno su veoma delikatnoj situaciji, jer se nalazi na trećem mestu u grupi sa četiri osvojena boda, tri manje od čileanskih Palestinaca.

Izabrane vesti

Sada sa samo dve utakmice do kraja grupne faze, tim Rubena Insuije mora da ostvari pobedu, jer bi ga čak i remi praktično eliminisao iz daljeg toka takmičenja. U suprotnom u poslednjem kolu zavisio bi od rezultata upravo Palestina, koji bi u tom slučaju morao da izgubi kod kuće od Fortaleze. Do sada je ekipa iz Buenos Ajresa samo jednom pobedila, i to u debiju, igrajući u gostima protiv najgore ekipe na takmičenju, Estudijantesa iz Meride, koga je uspela da savlada minimalnim rezultatom. Pored toga, dva puta su izgubili od Fortaleze, igrajući kod kuće rezultatom 2:0, ali i kao gost sa 3:2.

02.00: (1,48) San Lorenco (4,20) Palestino (7,25)

Kampanja nije dobra, pogotovo ofanzivna produktivnost ovog tima, naročito kada treba da bude organizovaniji i agresivniji u napadu, često se dešava da na kraju poklekne. San Lorenco je uspeo da u prethodnom okršaju ovih timova zabeleži remi bez golova na tlu Čilea, i tim bodom, praktično su ostali u trci za mesto u narednoj rundi takmičenja. Tom prilikom Gavranovi su imali nešto manji posed lopte, ali generalno gledano, bila je to utakmica u kojoj su oba tima imala veoma mali ofanzivni volumen. Opet, stiče se utisak, da se taj pragmatizam ne može ponoviti u ovom obračunu, jer, kako je ranije rečeno, remi bi praktično eliminao argentinski tim.

Ipak, treba spomenuti da je sastav Rubena Insuije bio neporažen u šest uzastopnih utakmica. Serija, koja je počela 23. aprila, prekinula se odmah posle poraza, od 2:0, na svom terenu od Fortaleze u drugom kolu Kopa Sudamerikane. Posle novog poraza od Trikolora od Pičija, u prošlom kolu grupne faze, još uvek nije pobedio. Poražen je, u gostima, od Barakas Sentrala, u meču za prvenstvo Argentine. U nedelju, ovaj put na svom terenu, odigrao je meč bez golova protiv Kolona u utakmici devetnaestog kola Profesionalne lige. Sa 36 bodova iz deset pobeda, šest remija i tri poraza, zauzima treću poziciju u nacionalnoj ligi, pet bodova manje od River Plejta kao lidera prvenstva.

23.55: (1,40) Sao Paulo (4,60) Tolima (8,00)

Sa druge strane, Palestino je znao kako da iskoristi krhkost Estudijantes iz Meride u utakmici četvrtog kola Kupa Sudamerikane. Čak i van svog terena, slavili su ubedljivim rezultatom od 5:1. Treba naglasiti da su u tom okršaju imali brojčanu prednosti tokom celog drugog poluvremena, posle isključenja Hosea Penilja u finišu prve faze. Međutim, u tom trenutku čileanski klub već je imao rezultatsku prednost od 2:1, koja se samo uvećavala do kraja susreta.

Ovakav rezultat ga je doveo da sedam bodova iz dve pobede, sa jednim remijem i jednim porazom. Tako će i ako izgube ovog četvrtka i dalje imati šanse da se bore za plasman u poslednjoj rundi takmičenja po grupama. Međutim, u tom slučaju svoju situaciju protiv San Lorenca će morati da definiše na osnovu gol-razlike. U poslednjem kolu na svom terenu će se suočiti sa već klasifikovanom Fortalezom, dok će argentinski klub na svom putu imati već prežaljeni Estudijantes iz Meride.

Pored toga, Palestino je u dodatnoj prednosti pred ovaj meč. Naime, sastav koji predvodi Pablo Sančez sada je isključivo posvećen učešću u Kopa Sudamerikani, jer se prva faza prvenstva Čilea završila 21. maja i od tada je obaj tim na pauzi. Prvenstvio će se nastaviće tek 9. jula sa početkom drugog kruga. Tako je Palestino ostao aktivan samo da se takmiči u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju za Južnu Ameriku.

KOPA SUDAMERIKANA – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Sreda

LDU Kito – Botafogo 0:0

Petak

04.00: (2,20) Sesar Valjeho (3,40) Magaljanes (3,30)

GRUPA B

Četvrtak

Emelek – Guarani 1:1 (1:1)

/Kardozo 13 – Benitez 39/

23.55: (3,10) Danubio (3,20) Urakan (2,40)


GRUPA C

Četvrtak

Estudijantes – Bragantino 1:1 (0:1)

/Rolhajser 60 – Erik Ramires 45+1/

23.55: (2,00) Orijente Petrolero (3,45) Takuari (3,80)

GRUPA D

Sreda

Tigre – Puerto Kabeljo 2:1 (1:0)

/Lusijati 17, Armao 56/

Četvrtak

23.55: (1,40) Sao Paulo (4,60) Tolima (8,00)

GRUPA E

Sreda

Santos – Njuels Old Bojs 1:2 (0:1)

/Markos Leonardo 80pen – Portiljo 90+8/

Četvrtak

Bluming – Audaks Italijano 1:2 (1:2)

/Sinistera 30 – Sepulveda 12, 38/

GRUPA F

Utorak

Penjarol – Defensa i Hustisija 0:3 (0:1)

/Tonji 42, Fernandez 50, Solari 87/

Sreda

Amerika Mineira Miljonarios 2:0 (1:0)

/Aloisio 40, Kaskardo 70/

GRUPA G

Četvrtak

23.55: (1,65) Gojas (3,60) Himnasija (5,80)

Petak

04.00: (1,80) Santa Fe (3,50) Universitario Deportes (4,70)

GRUPA H

Utorak

Estudijantes Merida - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Zorilja 62/

Petak

02.00: (1,48) San Lorenco (4,20) Palestino (7,25)

***Kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaSan LorencoPalestinoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara