Gaston Leskano (levo), najbolji strelac Kobresala (©Reuters)
Gaston Leskano (levo), najbolji strelac Kobresala (©Reuters)

Bitka za Kopa Sudamerikanu u Čileu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 23:05

Primera divizija: O’Higins i Kobresal noćas (00.30) igraju meč koji bi mogao da odredi pitanje prolaska u drugorangirano takmičenje u Južnoj Americi

Kolo Kolo je na pragu da skine četvorogodišnju vladavinu gradskog rivala Universidad Katolika. Poglavicama fali još samo bod u preostala tri kola da osvoje titulu u šampionatu Čilea. Veća borba vodiće se za mesto u Kopa Libertadores. Šampion i vicešampion igraće u grupnoj fazi elitnog takmičenja Južne Amerike, dok će trećeplasirani u kvalifikacije. Klubovi od četvrte do sedme pozicije igraće 2023. godine u Kopa Sudamerikani.

Novo, 28. kolo, otvaraju noćas (00.30) O’Higins i Kobresal, timovi koji se bore za ulazak u neki od dva međunarodna takmičenja. Domaćin je na osmom mestu, sa tri vezana remija, dok Kobresal ima samo bod više od narednog rivala. Pobednik ovog meča bio bi blizu cilja, izlasku na međunarodnu scenu.

Izabrane vesti

O’Higins ima čak 11 remija u dosadašnjem toku šampionata, dok je rekorder Union Kalera sa 12. Kobresal najveće nade polaže u drugog strelca šampionata, Argentinca Gastona Leskana. On je u ovom prvenstvu postigao 15 golova, tri manje od najboljeg golgetera u Čileu u prethodne tri sezone, zemljaka Fernanda Zampedrija iz Universidad Katolika.

00.30: (2,10) O’Higins (3,20) Kobresal (3,45)

On je u sjajnoj formi u finišu sezone, postigao je pet golova na poslednjih pet mečeva u šampionatu Čilea. Gaučos je dve prethodne sezone igrao upravo u braniocu krune Universidad Katolika, a pre toga je bio igrač meksičke Atletiko Morelije i čileanskih O'Higinsa i Kobreloe.


tagovi

Južna AmerikaČileČile 1Kobresal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara