Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Bitka za opstanak: Drugoligaš izaziva Hermanštat

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 11:57

Rumunija, plej-aut: Dačija Mioveni u prvom meču odolela članu elite (0:0). Trener Aleksandru Peliči nekada vodio domaćina

Dva mesta su ostala za popunu najbolje rumunske Lige 1, a bliži ostanku u eliti su dosadašnji članovi najboljeg društva Hermanštat i Voluntari. U prvom meču plej-auta za popunu najbolje lige naših istočnih komšija Dačija Mioveni na svom terenu je odigrala bez golova protiv Hermanštata. Tim iz Sibijua danas (18.00) dočekuje drugoligaša u Medijašu i ima ulogu blagog favorita.

Na klupi Dačija Miovenija je Aleksandru Peliči, 47-godišnji stručnjak koji veruje da njegov tim može da izbeci člana najbolje lige.

Izabrane vesti

"Pre utakmice rekao sam vam da smo do Lige 1 na 180 minuta, sada smo na 90 minuta. U prvom meču je bila neizvesna utakmica. Mislim da je remi bio praveden ishod. Nijedna ekipa nije zaslužila pobedu. Drago mi je što su moji momci odigrali dobro protiv tima iz Lige 1 i nadam se da ću imati više hrabrosti u Medijašu. Bilo je trenutaka kada smo mogli više da se trudimo. S više hrabrosti mogli smo da izvučemo više u određenim fazama. Pokušali smo i borili se ravnopravno sa Hermanštatom", rekao je trener Peliči, prenosi portal digisport.ro.

18.00: (1,70) Hermanštat (3,45) Dačija Mioveni (5,00)

Osim prvog meča plej-auta, ovi timovi su se sastali još tri puta, a bolji skor ima Hermanštat koji je slavio dva puta, dok je jedan meč završen bez pobednika.

"Ne znam da li smo se popeli na njihov nivo ili se naš rival spustio na naš. Sibiju ostaje favorit jer je to ekipa u Ligi 1. Moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Nadam se da Jacobova povreda nije ozbiljna jer bi to bio veliki gubitak za nas", istakao je trener tima iz Miovenija Peliči.

Hermanštat je imao turbulentu sezonu. Pre nešto više od dva meseca na kormilo je stigao Eugen Beza. Tim iz Sibijua igra tvrde utakmice na mali broj golova. Na tri u nizu bio je tip 0-1, dok na šest poslednjih utakmica Hermanštata bilo je dva ili manje pogodaka.

RUMUNIJA 1, FINALE PLEJ-AUTA (REVANŠI)

Sreda

18.00: (1,70) Hermanštat (3,45) Dačija Mioveni (5,00) /prvi meč: 0:0/

Četvrtak

19.30: (1,40) Voluntari (4,20) Kalaraši (7,75) /prvi meč: 2:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

HermanštatVoluntariRumunija 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara