Fudbaleri Levante na korak do povratka u Primeru (©Reuters)
Fudbaleri Levante na korak do povratka u Primeru (©Reuters)

Bitka za Primeru: Levante bi i s remijem mogao da se vrati u elitu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 12:06

Segunda: Alaves večeras (21.00) u Valensiji mora da pobedi ako želi da naredne godine ugosti Real, Barselonu, Atletiko... Na Mendizorozi nije bilo golova pre šest dana

Ko će biti poslednji putnik u Primeru – Levante ili Alaves? Odluka pada večeras (21.00) u Valensiji. Pre sedam dana nije bilo golova u Vitoriji na stadionu Mendizorozi. Oba tima su prošle sezone ispala iz najboljeg društva španskog fudbala, a sada posle samo godinu dana imaju šansu za ekspresni povratak.

Pravilo u plej-ofu favorizuje Levante koji je imao bod više od Alavesa u ligaškom delu Segunde. Ako i u revanšu bude nerešeno, igraće se dva puta po 15 minuta, a ako ni tada ne bude pobednika, nema penala nego će Levante da se vrati u špansku elitu.

Izabrane vesti

Granada i Las Palmas su se direktno plasirali u Primeru. Alaves i Levante su imali šansu u prvom delu sezone za promociju, ali su morali težim putem do elite. Ekpa iz Valensije je u polufinalu razbila Albasete, dva puta sa 3:0 i 3:1, dok je baskijski tim u komšijskom obračunu bio bolji od Eibara. Posle 1:1 u gostima, na svom terenu je slavio sa 2:0.

21.00: (2,30) Levante (3,10) Alaves (3,40)

Trener Levantea Havijer Kaljeha je sredinom oktobra preuzeo tim i sada ga samo jedan korak deli do sna zvanog elita. Najpoznatiji igrači tima iz Valensije su nekadašnji španski i nemački reprezentativci Roberto Soldado i Škodran Mustafi. Prvi strelac tima je Mohamed Buldini sa osam golova, dok je Đono Montijel postigao sedam, a Hose Kampanja pet. Horhe de Frutos sa sedam asistencija je najbolji paker tima.

Levante je bi bolji rival u prvom meču u Vitoriji pre šest dana, imao izglednije šanse, pa ima ulogu favorita u revanšu. Strateg domaćeg tima kaže da nema kalkulacije, da se ide na pobedu.

Posle svega što smo prošli tokom čitave sezone, igrati meč za ulazak u elitu pred svojim navijačima je san. Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri”, rekao je trener Levantea Kaljeha.

Luis Garsija vodi s klupe Alaves. Iskusni stručnjak je prošlog leta preuzeo ovaj tim posle ispadanja iz Segunde. Luis Rioha je sa 10 pogodaka najbolji strelac.

Za Levante van stroja su važni igrač Kampanja, Pablo Martinez i Škodran Mustafi. Alaves dolazi u Valensiju bez povređenog našeg internacionalca Nikole Maraša, a van stroja su i Salve Sevilja, Antonio Blanko i Oven.

Ova tima su u dobroj frmi. Levante nije poražen šest mečeva, a Alaves sedam u nizu. U prvom delu šampionata tim iz Valensije je bio uspešniji. U Vitoriji je bilo bez golova, do je Levante na svom terenu slavio sa 2:0 pogocima Pepelua i Veslija.

------------

Revanš finala plej-ofa Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------

SEGUNDA – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Subota

21.00: (2,30) Levante (3,10) Alaves (3,40), prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenema



tagovi

segundaŠpanija 2LevanteAlaves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara