©Starsport
©Starsport

Bivši klub posebna inspiracija Beliću, Partizan preživeo Čukarički zahvaljujući greškama Ovusua

Vreme čitanja: 5min | ned. 16.10.22. | 20:26

Gradski rivali opravdali epitet derbija 15. kola Mozzart Bet Superlige, domaćin uz dosta napora stigao do celog plena (3:2)

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da Partizan baci u senku sve poteškoće sa kojima se susreto, greške Svetozara Markovića i Siniše Saničanina i činjenicu da je Čukarički priužio zavidan otpor zahuktaloj četi Gordana Petrića. Brzo izveden slobodan udarac Bibarsa Natha u 85. minutu i uspavanu reakciju Samjuela Ovusua, Slobodan Urošević je naplatio i slomio otpor gostiju golom za konačnih - 3:2.

Uprkos činjenici da je iskusni Izraelac lucidnim potezom uhvatio čitav tim Čukaričkog na spavanju i pokazao u kojoj meri je dragocen za igru crno-belih, odnosno koliko je nedostajao u prvom poluvremenu, precizna lopta u prostor predstavljala bi samo još jednu u nizu dobrih, ali nerealizovanih ideja da je ofanzivac iz Gane uspeo da održi fokus.

Izabrane vesti

Pad koncentracije Ovusua, koji je poneo epitet tragičara, bio je očigledan još u 79. minutu kada je na poklon Saničanina poveo kontru, ali ga je u izglednoj gol šansi sustigao i zaustavio Kristijan Belić. Razigrani defanzivni vezista Partizana, klizećim startom na ivici šesnaesterca zaustavio je najbolju priliku rivala u nastavku i tako upotpunio definitivno najbolju partiju od letošnjeg dolaska u Humsku upravo sa Banovog brda.

Upravo Belić je režirao povratak Partizana u utakmicu, samo četiri minuta nakon vođstva rivala iz jedanaesterca koji je realizovao Marko Docić, a na lep gol veziste, u prvim minutima nastavka nadovezao se Andrija Pavlović. Još jedan bivši igrač Čukaričkog u 47. minutu je glavom centaršut Živkovića prosledio u mrežu i prvencem režirao potpuni preokret.

Gol zaostatka u završnici utakmice predstavljao je motiv timu Dušana Kerkeza da spusti gard, a gosti su za ofanzivni pristup nagrađeni izjednačenjem koje je na centaršut Docića iz slobodnog udarca potpisao Drezgić. Novo rezultatsko poravnanje podoglo je nivo uzbuđenja u završnici na maksimum, međutim niz grešaka Ovusua koštao je goste celog plena. Promašena odlična šansa za novo vođstvo Čukaričkog i loša reakcija kod trećeg gola rivala nisu predstavljali kraj izdanja za zaborav igrača Brđama koji je pri izlasku sa terena u 85. minutu zaradio drugi žuti karton, te umesto da njegovo mesto zauzme Petković, Ovusu je saigrače ostavio u brojčanom deficitu i situaciji da sa deset igrača jure gol zaostatka što se ispostavilo kao nemoguća misija.

Uzbudljiva završnica došla je kao naknada za uspavanku režiranu tokom prvih pola sata. Svesni ofanzivnih kvaliteta rivala gosti su u Humsku stigli sa jasnom namerom da zatvore sve prilaze golu i da strpjivo čekaju eventualnu priliku da iznenade odbranu crno-belih. Disciplinovana odbrana Brđana, uz ojačan vezni red u čijaoj su centrali delovali Docić, Sisoko i Kovač, uspela je da u prvom poluvremenu u značajnoj meri neutrališe napadačke kvalitete protivnika i naplati činjenicu da je Gordan Petrić duel počeo sa Bibarsom Nathom i Rikardom Gomešom na klupi.

Poptpuno odsečeni Dijabate i Pavlović, nisu uspeli da uspostave balans u ofanzivi tokom prvih pola sata igre, te, iako Čukarički u tom periodu praktično nije uspeo da pređe na polovinu rivala, sve što je Partizan uspeo da kreira u napadu bili su pokušaji po levom krilu preko Uroševića. Disviplinovana odbrana Brđana svela je pretnje vicešampiona Srbije na neprecizne udarce Meniga i Pavlovića, uz udarac Dijabatea koji je klizećim startom blokirao Uroš Drezgić.

Nenaplaćena inicijativa Partizana kažnjena je u 38. minutu kada je praktično prva pretnja Čukaričkog okončana udarcem Muhameda Badamosija, a posle udarca golgetera gostiju Svetozar Marković je igrao rukom i tako pružio priliku Marku Dociću da sa bele tačke matira Aleksandra Popovića. Treći put ove sezone kapiten Čukaričkog našao se u prilici da izvede jedanaesterac i treći put, posle golova Radniku i Radničkom iz niša, bio je precizan.

Radost tima sa Banovog brda međutim trajala je samo četiri minuta jer je posle trećeg kornera za Partizan, u gužvi pred golom rivala najspretnije reagovao Kristijan Belić i udarcem sa desne stative pored Drezgića režirao izjednačenje. Rivala u nokdaunu, još pod utiskom brzog odgovora protivnika, Partizan je mogao da kazni u poslednjem minutu prvog dela igre, ali je udarac Pavlovića sjajnom intervancijom zaustavio Nemanja Belić.

Svestan da nema pravo da rizikuje protiv motivisanih gostiju, Petrić je od prvog minuta nastavka katre bacio na tešku artiljeriju, ukazao šansu Nathu i Rikardu i zaograo sa dva špica. Ulazak prvog strelca partizana rasteretio je dobro čuvanog pavlovića, a teledirigovane lopte Izraelca istovremeno su probudile Dijabatea. Domaćinu u punoj brzini samo dva minuta igre u nastavku bila su dovoljna da režira potpuni preokret preko Pavlovića. Upotrebljivu loptu Natha na desni bok u asistenciju je pretočio Živković i tako strelcu gola omogućio da najavi znatno uzbudljiviji dao susreta.

U bespoštednoj i ofanzivnoj borbi bolje se snašao Partizan i tako deveti put uzastopno na svom terenu savladao Čukarički kojem je večerašnji poraz treći u prvenstvu, posle packi od TSC-a i Kolubare.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

PARTIZAN – ČUKARIČKI 3:2 (1:1)

/Belić 42, Pavlović 47, Urošević 85 - Docić 38p, Drezgić 75/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Milan Stefanović

Žuti karton: Marković, Rikardo, Traore (Partizan), Tošić, Ovusu, Janković, Docić (Čukarički)

Crveni karton: Ovusu u 85. minutu (Čukarički)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 6,5 – Živković 7, Marković 6, Saničanin 5, Urošević 7,5 – Belić 7,5 (od 82. Baždar -), Fejsa 5,5 (od 46. Rikardo 6,5) – Dijabate 6,5, Andrade 6 (od 46. Natho 7), Menig 6 – Pavlović 7 (od 70. Traore 6).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić 6,5 – Rogan 6,5, Kovačević 6, Drezgić 7, Tošić 6 – Sisoko 6,5, Docić 7,5 (od 90+1. Lučić -) – Ovusu 5, Kovač 6 (od 57. Ivanović 6), Ndijae 5,5 (46. Janković 6) – Badamosi 6,5.

Igrač utakmce: Kristijan Belić (Partizan)

SUPERLIGA, 15. KOLO:

Petak

Mladost GAT - Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Maksimović 28pen - Mirić 78/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Nikčević 11pen - Busnić 59/

TSC - Voždovac 3:0 (1:0)

/Ilić 39, Mirčevski 79, Đakovac 88/

Subota

Spartak - Kolubara 2:1 (0:1)

/Bijelović 59, Tanasin 62 - Đuričković 18/

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:1)

/Cvetković 25, 62/

Napredak - Radnik 1:0 (0:0)

/Putinčanin 74/

Nedelja

Radnički - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Katai 75 pen/

Partizan - Čukarički 3:2 (1:1)

/Belić 42, Pavlović 47, Urošević 85 - Docić 38p, Drezgić 75/



tagovi

FK PartizanČukaričkiKristijan BelićAndrija Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara