Zehrudin Mehmedović (©Instagram)
Zehrudin Mehmedović (©Instagram)

Bivši omladinac Čukaričkog u novom makedonskom prvoligašu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 14:35

Zehrudin Mehmedović potpisao ugovor sa Gostivarom

Važio je Zehrudin Mehmedović za jednog od najtalentovanijih srpskih fudbalera rođenih 1998. godine, ali nekadašnji kadetski reprezentativac Srbije se malo izgubio na prelasku iz omladinskog u seniorski fudbal. Posle tri godine igranja u Singapuru i šest meseci bez kluba, 25-godišnji vezista je pronašao novi angažman. Ove subote je potpisao ugovor sa novim prvoligašem iz Makedonije Gostivarom.

Gostivar ambiciozno ulazi u novu sezonu, čemu govore u prilog tri pojačanja koja je promovisao ovom prilikom. Pored Mehmedovića, na severozapad Makedonije stigli su i Pepi Đorgijev iz aktuelnog vicešampiona Škupija i Mustafa Mujezinović iz Škendije. Prošle sezone Gostivar je izborio direktnu promociju bez ijednog poraza, u elitu je ušao zajedno sa Voska Sportom i Vardarom, a sledeće sezone će pucati na gornju polovinu tabele.

Izabrane vesti

Mehmedović je u Singapuru igrao za Tampines Rovers, osvojio je Kup Singapura i superkup te zemlje, a imao je priliku i da se oproba u azijskoj Ligi šampiona i AFC kupu, drugom po kvalitetu klupskom takmičenju na tom kontinentu.

U Tampinesu je igrao od 2019. godine, prethodno je Novopazarac prošao omladinsku školu Čukaričkog, a za prvi tim Brđana debitovao je 2017. godine pod palicom Vladana Milojevića. U to vreme je bio kadetski reprezentativac, igrao je za Brđane u Ligi šampiona za omladince, a nešto pre toga ga je britanski list Gardijan uvrstio među 50 najtalentovanijih fudbalera te generacije.

Mehmedović međutim nije opravdao visoka očekivanja, za prvi tim Čukaričkog je odigrao samo pet utakmica, posle čega je raskinuo ugovor sa Brđanima. Možda preko Gostivara izbori vizu za povratak na veliku scenu.


tagovi

Zehrudin MehmedovićGostivarMakedonija 1Letnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara