(©Starsport)
(©Starsport)

Bjeković čeka izbor, Zvezda poručuje Savezu: Tražili ste nemir, imaćete nemir

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.10.22. | 11:06

Izbor predsednika FSS-a danas u 14 časova

Fudbalska Srbija bi danas trebalo da dobije novog predsednika. Fotelja je upražnjena od odlaska Slaviše Kokeze, a ulogu zamenika predsednika do danas je obavljao Nenad Bjeković. Danas više ne bi trebalo da bude zamenik, već – predsednik.

Izborna Skupština Fudbalskog saveza Srbije zakazana je za 14 časova, Bjeković je dobio ubedljivu podršku za kandidaturu sa više strane: od nekoliko regiona, do udruženja trenera i sudija. Zato se očekuje da danas većina delegata podigne ruku za njega.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener, fudbaler, pa direktor Partizana, ipak, nije po volji svima. Na prvom mestu – Crvenoj zvezdi. Crveno-beli danima vode bitku da se odloži izbor za predsednika, klupska saopštenja potpomažu navijači parolama i skandiranjem protiv Bjekovića na utakmicama. Ipak, tu bitku Zvezda nije dobila, Skupština nije odložena, ali...

U susret izboru sa Marakane su poručili da će biti – nemira. Stigao je novi dopis iz Zvezde u srpsku Kuću fudbala, a u kojem, pored ostalog, stoji:

FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS. S obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, predlog Bjekovića je čin neprijateljstva prema našem klubu.

Mi smo za mir sa FSS. Nije naša već odluka FSS da budemo izopšteni iz izbora. To je nekorektno, neprirodno, to je silovanje fudbalske Srbije u čemu mi učestvovati nećemo.

Predsednik FSS mora biti čovek pomirenja, čovek koji će okupiti sve fudbalsko Srbije za jedan sto da resavamo probleme i radimo zajedno u interesu srpskog fudbala. Gospodine Bjekoviću, za sve ovo vreme niste se udostojili da nas jednom pozovete, da čujete najveći klub u zemlji i da mi čujemo vas. Vaša poruka Crvenoj zvezdi ovim je jasna. Vi ne želite saradnju, vi ne želite da budete ujedinitelj i lider srpskog fudbala. Poruka Zvezdi je jasna, sa Vama na čelu naš najveći Klub nastavlja da bude izopšten iz rada Saveza i 14 godina marginalizacije i ugnjetavanja Crvene zvezde se nastavlja“.

Žali se Zvezda da je, pored brojnih drugih problema, loše i suđenje u ligi ove sezone i da to ide na dušu FSS-a.

"Imamo iz kola u kolo sporno suđenje zahvaljujući nesposobnosti da se uvede red i obezbede fer i jednaki uslovi. To je jedino što Crvena zvezda traži. Odbili ste bez čvrstih argumenata i naš predlog da za plej-of fazu prošle sezone delegiraju nezavisne strane sudije. Na sve to pokušavamo da budemo tolerantni zarad mira i pozitivne atmosfere oko našeg fudbala, ali nam se na sve to na kraju inputira kako Zvezda vrši uticaj, kako smo povlašćeni i kako smo miljenici Saveza. Potpune nelogičnosti“.

I poručuju sa Marakane da Savez neće imati mira od njih.

Naučili smo od 2008. godine kako je imati FSS za protivnika, sve do danas, što je paradoks odnositi se na taj način prema najvećem srpskom klubu. Odavno smo naučili da se u Srbiji uspeh skupo plaća i da nije prihvatljivo biti dominantan u nečemu, poseban, avangardan.

G. Bjekoviću, da li inatom želite da uspostavite dobre odnose u srpskom fudbalu? Gde vodi ovo novo uvođenje Toleta Karadžića u srpski fudbal?

Hteli ste nemir, imaćete nemir.

FK Crvena zvezda se mora poštovati kao apsolutni lider srpskog fudbala koji je unazad šest godina digao naš fudbal među evropsku elitu i doveo do toga da naša Srbija ponovo bude prepoznata na evropskoj fudbalskoj mapi. Po prvi put u istoriji, pre svega zahvaljujući Crvenoj zvezdi, srpski fudbal će imati direktnog predstavnika u UEFA Ligi šampiona, a podsećamo i na činjenicu da je Crvena zvezda unazad šest godina doprinela finansijski našem nacionalnom klupskom fudbalu sa oko 25.000.000 evra koji su distribuirani srpskim klubovima. Nastavićemo mi da hranimo srpskim fudbal i da radimo i u nacionalnom interesu“, poručuju iz Crvene zvezde.


tagovi

Zvezdan TerzićFK Crvena zvezdaNenad BjekovićFudbalski savez Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara