Detalj sa Karađorđa (©Starsport)
Detalj sa Karađorđa (©Starsport)

Blamaža ili turobna stvarnost? Srbija ne može da pobedi ni Farska Ostrva

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 19:54

Orlići propustili ogromnu šansu da se vrate u trku za plasman na Evropsko prvenstvo. Samo 0:0 u Novom Sadu sa Faranima

Umesto sve bolje, reprezentacija Srbije do 21 godine igra sve slabije kako odmiču kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Iako je promenjen selektor (Zvonka Živkovića zamenio Aleksandar Rogić), Orlići nisu uspeli da podignu nivo igre i savladaju Farska Ostrava na svom terenu.

Meč na novosadskom Karađorđu završen je bez golova.

Izabrane vesti

Možda to i ne bi izazvalo pažnju da su Orlići ranije izgubili svaku šansu, ali pobeda u ovom meču bila je neophodna našem timu da se ozbiljno vrati u trku za makar drugim mestom, koje potencijalno donosi baraž. Remi Makedonije i Ukrajine dan ranije otvorio je vrata Srbiji, međutim, i pored 17 šuteva, od kojih sedam u okvir gola, nijedna lopta nije završila u mreži gostiju. A, bilo je situacija iz kojih su i Farani mogli da pogode metu...

Na tačno polovini kvalifikacija, odnosno posle pet odigranih mečeva, Orlići su na samo pet bodova i pretposlednjem mestu Grupe H. Lošija je jedino Jermenija sa tri, jedina selekcija koju su naši fudbaleri uspeli da savladaju. Francuska je vodeća sa 13, Ukrajina ima 10, a Makedonija i Farska Ostrva po šest bodova.

Ovo je treći mest Srbije bez pobede na svom terenu u tekućem ciklusu, ali i prvi bod, pošto su Ukrajina i Francuska odnele sva tri.

"Danas više nema malih protivnika. Videlo se u startu da su vrlo organizovana i kompaktna, disciplinovana ekipa, Nije lako probiti im blok. U drugom poluvremenu smo to malo lakše rešavali, imali smo malo veći posed... Ne mogu momcima ništa da zamerim, pokušavali su... Idemo dalje, spremamo se za put u Ukrajinu, gde ćemo pokušati da napravimo bolji rezultat", izjavio je selektor Rogić posle meča pred kamerom TV Arena Sport.

Posle neubedljivog prvog poluvremena u kom su Orlići tek dvaput ozbiljno zapretili, preko Miloša Pantovića i Filipa Stevanovića, ali oba puta neprecizno, selektor je na početku drugog dela uveo vezistu Crvene zvezde Petra Stanića umesto Ivana Milosavljevića iz Voždovca, a na pola sata pre kraja napad je ozvežio Filipom Stuparevićem, potom Aleksom Jankovićem i Arminom Đerlekom. Sve to, međutim, bilo je bez efekta. Veći posed lopte u nogama naših fudbalera nije konkretizovan. Čak i retke šanse koje su stvorili, bile su lak plen za odličnog golmana Farana, Bardura Rejnatroa.

Uspeo je Slobodan Tedić da se istakne odličnim makazicama u finišu meča, ali je i u toj situaciji gostujući čuvar mreže demonstrirao refleks mačke iako je lopta, čini se, išla pored gola. Posle kornera koji je usledio zapretio je Svetozar Marković udarcem glavom, ipak, pored gola. S tom šansom otišla je i nada našeg tima u povoljan ishod ovog meča.

Pokazali su gosti da imaju možda i najperspektivniju generaciju u svojoj istoriji, ostali su neporaženi u Novom Sadu, pre toga igrali nerešeno sa Makedonijom (1:1) i Francuskom (1:1), a pobedili Jermeniju (2:0). Teoretski i dalje su u trci za drugom pozicijom, mada imaju meč više od rivala ispred sebe.

Što se tiče našeg tima, Orliće očekuju gostovanja i u Ukrajini (već za četiri dana) i u Francuskoj. Možda bi umesto nade u čudo bilo bolje razmišljati o budućnosti i kako unaprediti kvalitet aktuelne generacije, koja će uskoro zakucati na vrata A selekcije.

U pet utakmica ova ekipa samo jednom je bila efikasna. Jermenija je savladana 4:1 u gostima, dok su golovi izostali u mečevima sa Ukrajinom (0:1), Makedonijom (0:0), Francuskom (0:3) i sada Farskim Ostrvima (0:0).

************************************

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, 5. KOLO

SRBIJA - FARSKA OSTRVA 0:0

Novi Sad

SRBIJA (4-3-3): Gordić – Pavlović, Marković, Eraković, Šehović – Milosavljević, Topić (od 90. Milovanović), Pantović (od 73. Đerlek) – Terzić (od 61. Stuparević), Tedić, Stevanović (od 73. Janković).

FARSKA OSTRVA (4-4-2): Rejnatro – Skipanes, Petersen, Edmundson, Sorensen – Solhajm, Mrinej, Jakobsen, Gising – Skala, Johanesen.

KVALIFIKACIJE ZA EP, 5. KOLO

Četvrtak

Makedonija - Ukrajina 1:1 (0:1)

Francuska - Jermenija 7:0 (3:0)

Petak

Srbija - Farska Ostrva 0:0



tagovi

orlićiFilip StuparevićAleksandar Rogić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara