Fudbaleri Penjarola (©Reuters)
Fudbaleri Penjarola (©Reuters)

Blamaža Penjarola, remi protiv devetorice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.21. | 02:09

Slavni klub iz Montevidea i dalje ne zna za trijumf na svom stadionu

Ne može Penjarol bez Kristijana Rodrigeza. Petostruki osvajač Kopa Libertadores nije uspeo da slavi na svom stadionu protiv Deportivo Maldonada u šestom kolu urugvajske Klausure (1:1). Pravo je čudo kako žuto-crni nisu ostvarili trijumf, pošto su od 80. minuta imali čak dva igrača više. Brojniji su u polju bili od 52. minuta, ali su od desetorice fudbalera gostujuće ekipe uspeli i da prime gol. Posle šest odigranih mečeva velikan je šesti na tabeli, sa bodom više od večerašnjeg rivala i pet manje od vodećeg Liverpula. Kod kuće nije osetio slast trijumfa.

Bivši igrač Porta i madridskog Atletika, pomenuti Rodrigez, ni ovoga puta nije mogao da pomogne saigračima zbog povrede. Osetilo se njegovo odsustvo, kako u neverovatnom raspletu Penjarol nije uspeo da dođe do tri boda.

Izabrane vesti

Dominirali su od starta domaći igrači, ali se golman gostiju Danilo Lunga nije dao. Prvi mu je pripretio Agustin Alvarez Martinez, ali nije bilo promene rezultata. Već u 12. minutu i prva sumnjiva situacija pred golom gostiju. Činilo se da je Nikolas Oliveira skrivio penal nad Fabrisijom Formilijanom, ali sudija Gustavo Tereha nije imao dilemu - ništa od najstrože kazne.

Pripretili su gosti u 25. minutu iz slobodnog udarca. Retka šansa za Maldonado, ali udarac Ignasija Nikolinija nije završio u mreži Kevina Dosona. Gosti su se dobro branili, da bi u 35. minutu Alvarez Martinez imao novu šansu posle kornera, ali je njegov pokušaj glavom bio neprecizan.

Ponovo su gostujući fudbaleri umalo šokirali žuto-crne posle prekida. Ovoga puta centaršut Nikolinija, Kantera je pokušao glavom, ali je poslao loptu tik pored gola rivala. Bivši vezista Intera i Napolija Valter Gargano je u finišu prvog dela igre pripremio dobru priliku za Đovanija Gonzalesa, ali je njegov udarac levom nogom bio neprecizan.

Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade, Penjarol stiže do prednosti posle kornera. Hesus Trinidade je centrirao, Hoakin Pikerez je sa druge stative poslao loptu pred gol rivala, a na pravom mestu se našao Alvarez Martinez. Neubedljivo prvo poluvreme ipak je krunisano pogotkom u idealnom trenutku.

Posle samo sedam minuta igre u nastavku činilo se da gostima preti katastrofa. Defanzivac Deportiva Olivera Moreira je zaradio drugi žuti karton, pa je Penjarol na samom startu drugog poluvremena stekao brojčanu prednost. Malo je reći da je nisu iskoristili.

Igrao se 69. minuta kada su domaći fudbaleri skrivili penal i tako poklonili rivalu veliku priliku da se vrati u meč. Kantera je bio siguran sa bele tačke.

Napadali su fudbleri Penjarola svim silama, ali jalovo, da bi u 81. minutu gosti ostali sa devet igrača na terenu. Drugi žuti karton je ovoga puta zaradio Andres Raveka. Imali su žuto-crni dovoljno vremena da stignu do nove prednosti. Pretili su, ali je ozbiljno okrnjeni zid Deportivo Maldonada ipak izdržao.


URUGVAJ 1, KLAUSURA – 6. KOLO

Sreda

Liverpul M. – Sero Largo 3:2 (0:1)

Plaza Kolonija – Danubio 3:0 (2:0)

Vonderers – Rentistas 3:2 (1:1)

Četvrtak

Montevideo Siti – Nasional 1:2 (0:2)

Feniks – Cero CA 3:3 (1:1)

Progreso – Defensor Sp. u toku

River Plejt – Boston River

Petak

Penjarol - Montevideo 1:1 (1:1)

/Alvarez 45+2 - Kantera 69 p, Olivera Moreira 52 c.k, Raveka 81 c.k/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Deportivo MaldonadoPenjarolUrugvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara