Kiril Despodov u akciji (©Reuters)
Kiril Despodov u akciji (©Reuters)

Blekbern čeka procente od Raje da bi kupio Despodova

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 18:47

Ali ne za 5.000.000 evra koliko traži Ludogorec

Blekbern prošle sezone zbog lošije gol-razlike od Sanderlenda nije uspeo da se plasira u plej-of Čempionšipa i bori za mesto u Premijer ligi, u kojoj je poslednji put igrao pre više od 10 godina (sezona 2011/2012). Probaće klub sa Ivud Parka da konačno napravi pomak u narednom pokušaju, a trener Jon Dal Tomason veruje da bi Kiril Despodov mogao da mu pomogne u tome.

Bivši golgeter iz Danske vidi kvalitet u kapitenu Ludogoreca i bugarske reprezentacije i navodno je tražio sportskom direktoru Gregu Brotonu da ga angažuje, međutim, problem bi moglo da predstavlja obeštećenje koje bugarski klub traži za 26-godišnjeg napadača. A, po pisanju bugarskih novinara, ono iznosi 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Engleski portal LanskLive, upućen u dešavanja u klubu iz Lankašira, ipak, piše da je taj iznos previsok za Blekbern i da bi Roversi radije da ga angažuju prvo na pozajmicu.

Situaciju bi mogla da promeni Brentfordova prodaja španskog golmana Davida Raje, pošto Blekbernu po ranijem dogovoru ide 12.5 odsto. Pominje se da je Totenhem zainteresovan za Španca, ali se i u tom slučaju pregovara oko obeštećenja, pošto Brentford traži 40.000.000 evra. Pčelice su leta 2019. kupile Raju za nešto više od 3.000.000 evra i pomenute procente plavo-belima.

Ukoliko dođe do toga da zaigra u Čempionšipu, biće to Despodovu drugi odlazak u inostrantvo. Momak ponikao u Liteksu je 2019. iz sofijskog CSKA prešao u Kaljari za 4.000.000 evra. Nije se, međutim, snašao na Sardiniji, pa je išao na pozajmicu u austrijski Šturm, da bi se u jesen 2020. vratio u domovinu i kao igrač Ludogoreca postao trenutno najbolji bugarski fudbaler.


tagovi

Kiril DespodovLudogorecBlekburn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara