Bleki je najefikasniji štoper Serije A! Ko se seća Kjeze još? Fiorentina opet ima svoju „desetku“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 20:03

Bepe Jakini preživeo na klupi Vioel

Fiorentina je loše počela sezonu i za trenera Đuzepea Jakinija je večerašnji meč protoiv Udinezea bio „biti ili ne biti“. Preživeo je!

Viola je potukla Udineze 3:2 i prekinula trend slabih rezultata. A trenera Jakinija su spasili golovi našeg Nikole Milenkovića i nove velike uzdanice Gaetana Kastrovilija.

Izabrane vesti

Bez povređenog Riberija, Jakini je izveo tim sa Kaljehonom kao polušpicem i Dušanom Vlahovićem kao najisturenijim.

Kao i u prošlom kolu u Speciji, opet su ofanzivni bekovi Lirola i Biragi napravili problem rivalu i uzrokovali rano vođstvo u 10. minutu. U gužvi pred golom Zebri se najbolje snašao Gaetano Kastrovili.

Imao je Udineze ubrzo šansu preko Lazanje ali umesto izjednačenja je primio drugi gol. Nikola Milenković je na drugoj stativi salekao centaršut Kastrovilija i postigao prvenac u sezoni. Ukupno, Milenković je u prošloj i ovoj sezoni dao šest prvenstvenih golova što ga čini najefikasnijim štoperom Serije A u pomenutom periodu.

A nekoliko minuta kasnije je pokazao klasu i u onome pšto mu je osnovna delatnost. U poslednjem momentu je sprečio Pereiru da zatrese mrežu Viole. Nastavio je Udineze da napada, imao neke šanse i u finišu poluvremena došao do zasluženog gola pošto je Okaka Čuka pogodio glavom posle prodora De Pola. Lopta mu se srećno odbila...

I drugo poluvreme je Fiorentina otvorila na sjajan način. Posle gola i asistencije u prvom poluvremenu, Gateano Kastrovili je opet stupio na scenu. Počeo je akciju, Biragi ju je nastavio, lopta se opet srećno odbila do Kastrovilija koji je ispalio neodbranjiv projektil u mrežu Zebri. Čini se da će ovo biti sezona Kastrovilijeve fudbalske eksplozije.

Prethodnih godina je Fiorentina lansirala mlade zvezde Bernaredeskija i Kjezu kao nosioce igre u ofanzivi, a sada bi tu ulogu kao „desetka“ trebalo da odigra Kastrovili. On nije produkt klupske škole kao dvojica pomenutih, ima 23 godine pa se ne može nazvati nekim čudom od deteta kao što bili oni kada su se pojavili, ali jeste otkriće.

Viola ga je dovela na probu kao talentovanog klinca iz Barija pre tri godine da igra na turniru u Vijaređu. Vratio se u Bari, tamo počeo profesionalnu karijeru i naterao Ljubičaste da ga kupe posle nekoliko utakmica. Fiorentina ga je ostavila u Bariju da se kali, potom ga slala na pozajmicu u Kremoneze, da bi uoči prošle sezone Vinćenco Montela odlučio da ga zadrži u prvom timu i lansirao ga je u Seriji A. Pored Kjeze se nije baš toliko isticao, ali njegovim odlaskom u Juve je postao Violina prava „desetka“ u koju Toskanci polažu velike nade za naredne godine. Od početka ove sezone je dao četiri gola, a večerašnja utakmica je dokaz da bi uskoro mogao da postane vođa i najbolji igrač tima iz Firence.

Krenuo je Udineze posle drugog gola Kastrovilija na sve ili ništa, a poljski golman Drongovski je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spasavao Violu. U 86. minutu nije mogao ništa pošto je Stefano Okaka Čuka još jednom umakao pažnji odbrane domaćih i zatresao mrežu. Međutim, bilo je kasno za Zebre da se izbegne poraz... 

SERIJA A - 5. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 3:3 (0:1)

/Đuričić 71, Kirikeš 84, Kaputo 85 – Lineti 33, Beloti 77, Lukić 79/

Subota

Atalanta – Sampdorija 1:3 (0:1)

/Zapata 80pen – Kvaljarela 13, Torsbi 59, Jankto 92/

Đenova – Inter 0:2 (0:0)

/Lukaku 64, D’Ambrozio 79/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:0)

/Luis Alberto 54, Imobile 77 - De Silvestri/

Nedelja

Kaljari – Krotone 4:2 (3:2)

/Likojanis 25, Simeone 35, Sotil 45, Žoao Pedro 85 – Mesijas 21, Molina 43/

Benevento - Napoli 1:2 (1:0)

/R. Insinje 30 - L. Insinje 60, Petanja 67/

Parma - Specija 2:2 (1:2)

/Galjolo 34, Kucka 90 penal - Šabo 28, Agudelo 31/

Fjorentina - Udineze 3:2

/Kastrovili 10, 51, Milenković 21 - Okaka Čuka 43, 86/

20.45: (1,35) Juventus (4,90) Verona (9,50)

Ponedeljak

20.45: (2,20) Milan (3,45) Roma (3,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Gaetano KastroviliNikola MilenkovićStefano Okaka Čuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara