©LASK
©LASK

Blesak Ibrahima Mustafe u Austriji: Gol i asistencija sa klupe kao najava uspona

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 15:17

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde promenio tok utakmice i režirao preokret protiv Šturma

Prolećni uzlet Ibrahima Mustafe. Fudbaler iz Gane se do pre dva meseca borio za minute na Marakani, a sada blista u dresu LASK Linca.

Bundesliga Austrije godinama uživa status takmičenja koje je plodno tlo za razvoj mladog igrača. Time se vodio i Ibrahim Mustafa kada je početkom februara, nakon tri godine napustio Srbiju i otisnuo se u redove crno-belih sa severa Austrije.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Crvene Zvezde, Zlatibor Čajetine, Radničkog iz Sremske Mitrovice i Novog Pazara je u sam smiraj zimskog prelaznog roka prvi put potpisao za neki evropski klub van Srbije. I tamo se dobro snašao. Prema izveštajima austrijskih medija, među kojima i Kronen Cajtunga, najtiražnijeg u zemlji, Mustafa je sve značajniji igrač u rotaciji trenera Ditmara Kuhbauera. Potvrda takvih priča pristigla je prethodnog vikenda na utakmici sa Šturmom. Domaći su trijumfovali sa 2:1 za šta je najzaslužniji bio upravo Mustafa. Ušao je u igru u 60. minutu, najpre postigao izjednačujući gol u 71. minutu, a zatim režirao totalni preokret, kada je filigranskim centaršutem asistirao Japancu Keitu Nakamuri za pobedonosni gol.

Plodonosan učinak 22-godišnjeg napadača iz Gane u ovom kolu samo je kruna sve boljih partija koje je pružao prethodnih sedmica. Mustafa je na sedam utakmica u Austriji dao dva gol uz dve asistencije, a u novom klubu se prvi put upisao u strelce početkom marta kada je zatresao mrežu Tirola. Odigrao je svaki meč za LASK od 18. februara, što kao starter, što kao rezervista. U poslednjih nekoliko utakmica istakao se kao zlatni džoker kluba sa Rajfajzen Arene i značajno doprineo da LASK zauzme treće mesto na tabeli Bundeslige Austrije koje obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Mustafa je najuspešnije partije u Srbiji pružao u dresu Radničkog iz Sremske Mitrovice za koji je dao devet golova na 33 nastupa. U dresu Crvene Zvezde nije uspeo da ostavi dublji trag, pošto je u prvom delu tekuće sezone odigrao 19 utakmica (433 minuta) bez pogotka. Na ime obeštećenja Crvena Zvezda je uspela da zaradi 500.000 evra prilikom Mustafinog odlaska u Austriju, a sve bolja statistika afričkog fudbalera u Lincu može da raduje i klub iz Ljutice Bogdana. Naime, Zvezda je ugovorila da će u slučaju ispunjenja određenih bonusa Mustafe u LASK-u inkasirati dodatnih 100.000 evra a sleduje joj i 15% od naredne prodaje momka iz Afrike.

Vredi pomenuti, da su Mustafu u Austriji sačekala još dva nekadašnja člana Crvene Zvezde, Branko Jovičić i Filip Stojković, sada već starosedeoci u ekipi LASK-a.

Klub iz Linca trenutno zauzima 3. mesto na tabeli Bundeslike Austrije sa četiri boda prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Rapid Beč, direktnog konkurenta u borbi za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. U slučaju nastavka dobre forme, LASK bi mogao da napadne drugo mesto koje vodi u kvalfikacije za Ligu šampiona, jer zaostatak za Šturmom iznosi četiri boda.


tagovi

Ibrahim Mustafa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara