Ričmond Boaći (©Reuters)
Ričmond Boaći (©Reuters)

Boaći se vratio u Afriku i debitovao golom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 14:31

Bivši napadač Crvene zvezde pogotkom u 91. minutu doneo libijskom Al Akdaru veoma važan bod protiv Sent Eloj Lupopa (1:1), kojim je sačuvao teoretsku šansu svom timu da ipak može da se plasira u četvrtfinale Kupa konfederacije

Otkako se Ričmond Boaći vratio iz Kine na leto 2018. godine u Crvenu zvezdu, jasno je bilo da njegova karijera ide silaznom putanjom. U crveno-belom dresu je imao samo periodično dobre poteze, kasnije u Gorniku, Bejtaru iz Jerusalima i PAS Lamiji ni toliko. Vratio se zato 30-godišnji napadač u Afriku ovog januara, u sredu je odigrao prvi meč za libijski Al Akdar u Kupu konfederacije i odmah je postigao gol vredan boda protiv Sent Eloj Lupopa (1:1).

Boaći je još 22. janaura zvanično promovisan u Libiji, ali nije imao pravo nastupa u prva tri kola drugog po kvalitetu međunarodnog klupskog takmičenja u Africi. U prvoj polovini grupne faze Al Akdar je osvojio samo jedan poen, uz dva postignuta gola.

Izabrane vesti

Trebao je očajnički Libijcima fudbaler sa evropskim iskustvom, a dočekali su ga napokon u 4. kolu. U Bengazi je došao Sent Eloj iz Demokratske Republike Kongo, koji je bio nadomak pobede zahvaljujući golu Mvakua još u uvodnoj fazi meča.

Ipak, Boaći je bio brži od poslednjeg sudijskog zvižduka. Igrao se 91. minut, kada je fudbaler rođen u Gani uspeo da kazni lošu procenu protivničkog golmana i glavom sprovede loptu u mrežu. Prvenac u dresu Al Akdara, vredan produžetka snova o četvrtfinalu Kupa konfederacije.

Doduše, da bi Boaćijev tim došao do druge pozicije u A grupi baš mnogo toga mora da se pogodi. Libijci moraju da pobede u preostala dva meča USM iz Alžira i Marumo Galantse iz Južne Afrike, a istovremeno USM ne sme da savlada Sent Eloj, što nisu baš realni scenariji. Svakako, Boaćiju je sigurno prijao gol na međunarodnoj sceni, prvi još od 1. oktobra 2019. godine, kada je u dresu Zvezde pogodio na stadionu „Rajko Mitić“ u Ligi šampiona, u pobedi nad Olimpijakosom sa 3:1.

Što se tiče Kupa konfederacije, ostalo je da se ovog četvrtka odigra još jedan meč u okviru 4. kola. Od 15 časova će Rivers Junajted iz Nigerije da dočeka još jednog predstavnika Demokratske Republike Kongo, Motema Pembe.

KUP KONFEDERACIJE – 4. KOLO

GRUPA A

Marumo Galants – USM Alžir 2:0 (1:0)

Al Akdar – Sent Eloj Lupopo 1:1 (0:1)

GRUPA B

Diables Noar – ASEK Mimozas 0:1 (0:0)

Četvrtak

15.00: Rivers Junajted - Motema Pembe

GRUPA C

Kara – Piramids 1:4 (0:3)

Fjučur – FAR Rabat 2:0 (1:0)

GRUPA D

Monastir – TP Mazembe 1:0 (1:0)

Jang Afrikans – Real Bamako 2:0 (1:0)



tagovi

AfrikaKup konfederacijaRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara