Boateng na ledu, FFP ukočio Pari Sen Žermen

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.08.18. | 14:19

Da li Murinjo ponovo uskače u igru?

Situacija na fudbalskom tržištu menja se iz časa u čas. Pogotovo kada dođe foto-finiš, a Engleskoj je upravo u toku. 

Žerom Boateng ponovo je tema svetskih medija. Koliko jutros svi su pisali kako je dogovor sa Pari Sen Žermenom na pomolu, te kako je iskusni štoper odabrao klub iz Pariza kao svoju narednu destinaciju, a sada ugledni novinar nemačkog Skaja Torben Hofman javlja da od tog posla najverovatnije neće biti ništa. Naime, Hofman tvrdi da je problem u visini obeštećenja koje Bajern traži. I ne toliko zbog toga što PSŽ hoće da se cenka, već zbog činjenice da Svecima za vratom dišu iz Uefine komisije za finansijski fer-plej (FFP). 

Izabrane vesti

U prevodu, Parižani ne smeju da daju 50 ili više miliona, a Bajern po nekim izvorima ne planira da Boatenga pusti ispod te sume, iako je Parizijen juče tvrdio da je klub iz Minhena pristao na obeštećenje od 45.000.000. U krajnjem slučaju, pitanje je da li PSŽ može da ide i do tog iznosa, s obzirom da je njegova prvobitna ponuda - koja je uzgred glatko odbijena - glasila 25.000.000. S obzirom da žele štopera i da novac ne žale, šeici bi sigurno izašli s većom ponudom. Ali očito da u Hofmanovim redovima i te kako ima istine.  

Nama ostaje da se zapitamo da li se Boateng sada kaje što je onako glatko odbio Murinja... 

Ili ovo ipak znači da se Mančester Junajted vraća u igru?

Bilo kako bilo Nemci se mnogo više bave razlozima zbog kojih Žerom Boateng po svaku cenu hoće da ide nego li trenutnim obrtima na tržištu. Navodi se da je nemački reprezentativac ljut na Rumenigea sa kojim nema dobre odnose zbog toga što ga prvi operativac "ne ceni dovoljno i smatra ga jednakim po statusu sa mlađanim Niklasom Zuleom"


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Džerom Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara