Filip Kosti (© Reuters)
Filip Kosti (© Reuters)

Bobić ima ideju da povede Kostića sa sobom, problem obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 00:51

Srpski as se oslanja na navodno obećanje što je dobio od čelnika Ajntrahta...

Tri sezone u nizu Filip Kostić blista u dresu Ajntrahta. Tri sezone zaredom srpski reprezentativac je među najboljim asistentima Evrope (ove godine drugi u TOP liga, odmah iza Tomasa Milera sa 17 nameštenih pogodaka) i ne čudi što mnogi klubovi stoje u redu, raspitujući se za njegove usluge.

Poslednjih meseci uglavnom se pominjalo navodno interesovanje Intera. Antonio Konte je međutim napustio Milano i veliko je pitanje da li Nerazuri i dalje gledaju ka Frankfurtu, ali to ne znači da u Ajntrahtu mogu da se opuste.

Izabrane vesti

Kako navode nemački mediji ovog leta pipke ka Kostiću planira da pusti Herta. Kao što je poznato, berlinska Stara dama već dve godine ozbiljno ulaže, novi gazda Lars Vindhorst na nove igrače potrošio je oko 150.000.000 evra i ne namerava da stane. Pritom, od leta će sportski sektor u Herti voditi Fredi Bobić, čovek koji izvanredno poznaje Kostića. On ga je 2018. i doveo u Frankfurt iz Hamburgera.

Ova veza mogla bi da bude veliki adut Berlinaca u trci za srpskog internacionalca. Takođe, činjenica da se Ajntraht nije kvalifikovao za Ligu šampiona povećava Bobićeve šanse u pregovorima.

Nije tajna da brzonogi Srbin želi u veći klub s kojim bi redovno igrao Evropu. Herta se u tek završenoj sezoni borila za opstanak i na jedvite jade spasla, međutim njene ambicije nisu sporne. Vindhorst ne žali novac da sklopi ozbiljan tim i ne krije da mu je cilj da Berlinci postanu redovni učenici evrokupova. Čak i Lige šampiona.

Nemci još navode da Kostić ima neku vrstu obećanja čelnika Ajntrahta da će ga pustiti da ode ovog leta u slučaju da dobije primamljivu ponudu. Doduše, njegova cena od 30.000.000 evra mogla bi da predstavlja problem...

Herta na radaru ima i Niklasa Dorša iz Genka, odnosno svog bivšeg igrača Mičela Vajzera koji se nije snašao u Bajer Leverkuzenu.


tagovi

Filip Kostićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara