Slavlje Luisa Vaskeza (©AFP)
Slavlje Luisa Vaskeza (©AFP)

Boka dominirala, pa strepela na kraju: Vaskezov hitac oborio Urakan

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 02:30

Prošlogodišnji šampion sada jedva ušao u zonu Kopa Libertadores

Odbrana titule odavno nije opcija, zato je za fudbalere Boke Juniors uoči duela sa Urakanom ideja bila da se ostvari pobeda kako bi se bar ušlo u zonu međunarodnih kupova. Tačnije, zonu koja vodi u Kopa Sudamerikana. Boka je uspela da ostvari minimalnu pobedu (1:0) uz odličnu fudbalsku predstavu, pogotovo u prvom delu, koja je na kraju mogla da bude žestoko kažnjena zbog nedostatka efikasnosti...

Bez Darija Benedeta koji se oporavio od povrede, ali još nije spreman da zaigra od početka, Horhe Almiron se odlučio za sistem 4-4-2 i dvojcem Merentijel - Vaskez u napadu, dok su iza njih glavnu reč vodili Kristijan Medina i Valentin Barko. Mnogo je bolje izgledala Boka, pogotovo u odnosu na gostovanje Union Santa Feu koje se završilo bez golova, ali je i dalje to bilo dosta rizično pošto je večeras samo jedan gol razdvojio dve ekipe. Gosti su bili od početka fokusirani na odbranu svog šesnaesterca i eventualne šanse iz kontri, što je Boka morala da materijalizuje.

Izabrane vesti

Domaćin je odigrao na papiru odličnih 45 minuta, ali nije uspeo da stigne do vođstva. Neverovatnu duplu šansu Boka je propustila pred sam kraj prvog poluvremena. Posle kontre u kojoj je Frank Fabra bio sam ispred protivničkog gola pogodio je stativu. Odbitak je završio u Barkovim nogama, ali je on raspalio iz sve snage i pogodio prečku. Lopta je pala na liniju, ali se kasnije pokazalo da nije prešla na drugu stranu.

Pre ove situacije Boka je neuspešno tražila jedanaesterac. Barko je pao u kaznenom prostoru posle duela sa Santijagom Hezeom, ali je mladi arbitar Nikolas Ramirez ipak ostao suzdržan. Smatrao je da nije bilo kontakta da bi se svirala najstroža kazna, a ni od VAR sobe nije tražio pregled snimka.

Na startu drugog dela fudbaleri Urakana bili su nešto ofanzivniji, ali i dalje oprezni. No, ubrzo se rezultat promenio. Kristijan Medina podelio je svoju prvu asistenciju za Luisa Vaskeza koji stiže do ovosezonskog ligaškog prvenca za zasluženo vođstvo Boke.

Posle Vaskezovog pogotka Horhe Almiron je odlučio da se povuče i čuva rezultat, što je moglo skupo da ga košta. Prostor koji su dobili gosti doneo je više tenzije na terenu, mada je Vaskez imao dobru šansu da reši utakmicu, ponovo je bio sam pred golmanom Lukasom Čavesom, ali nije bio precizan. Pred ulazak u nadoknadu vremena Urakan je ostao sa igračem manje posle užasnog starta Fernanda Godoja nad Medinom koji nije mogao da nastavi susret, da bi onda usledio finiš koji je lako mogao da donese izjednačenje. Ipak, Kristijan Romero bio je na visini zadatka i sprečio je senzaciju.

Bokina pobeda gurnula je Urakan dodatno ka dnu tabele, pogotovo jer je bez ligaške pobede već gotovo tri meseca...

ARGENTINA 1 – 24. KOLO

Subota

Himnasija La Plata – Independijente 1:1 (0:0)

/Domingez 90+5 – Martinez 54/

Sentral Kordoba – Njuel s Old Bojs 2:0 (1:0)

/Goni 26, Gamba 86/

Estudijantes – Rasing Klub 0:0

Nedelja

San Lorenco - River Plejt 0:0

Instituto - Tigre 0:1 (0:1)

/Retegi 24/

Platense - Sarmijento 1:0

/Dijaz 50/

Velez - Godoj Kruz 1:1 (0:0)

/Đaneti 56 - Galdames 74/

Ponedeljak

Banfild - Arsenal Sarandi 0:0

Defensa i Hustisija - Lanus 2:2 (0:1)

/de La Vega 5, Orosko 48 - Morales 76ag, Kolombo 84/

Barakas Sentral - Argentinos Juniors 0:0

Kolon Santa Fe - Belgrano 0:0

Utorak

Boka Juniors - Urakan 1:0 (0:0)

/Vaskez 57/

Taljeres Kordoba - Union Santa Fe 0:0

23.45: (2,10) Rosario Sentral (3,30) Sentral Kordoba (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsUrakanLuis VaskezArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara