Dijego Fernandez (©Reuters)
Dijego Fernandez (©Reuters)

Boka hita ka zvanju “kralj remija”, posle boda na Bombonjeri ispred je samo Urakan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 04:30

Četa Sebastijana Batalje produžila niz nepobedivosti, ali nije uspela da smanji zaostatak za River Plejtom

Bliži se ono što željno iščekuju Buenos Ajres, Argentina, cela planeta. Bliži se Superklasiko, jedan od najpopularniji derbija. Ali, kako se broj koraka do Superklasika smanjuje, tako se u Boki juniors i River Plejt javlja nesigurnost. 

Kao da su i jedni i drugi glavom u Superklasiku iako su do njega ostala još čitava tri kola. Prvo je River remizirao sa Independijenteom, a Boka je prepisala recept. Na Bombonjeri je podelila bodove na ravne časti sa Defensom i Hustisijom - 0:0. 

Izabrane vesti

Boljka Boke juniors sa početka sezone, postizanje golova, delovalo je da je iščezla. Ali, na poslednje dve utakmice koje su Đenovljani odigrali na Bombonjeri nisu postigli gol. Kada se promaši sijaset šansi, fudbalski stratezi umeju da kažu: “Neće, pa neće”. Gradacijski gore od toga neže. Dostignut je vrhunac. Tako je i sa Bokom ove sezone. 

Dovija se novi trener Sebastijan Batalja na razne načine, rezultati mu se ne mogu osporiti jer je Boka do njegovog dolaska bila priključena na aparat sa kiseonikom, nije mogla samostalno da diše. Zapala je u samrtni ropac. Krenulo je nabolje, ali kadgod Botalja pomisli da je Đenovljane izveo na pravi put usledi bolno otrežnjenje. 

Posle pobedan nad Platenseom i Patronatom usledilo je duplo golo sa Rasingom (0:0), a nakon osvojena tri boda protiv Rosarija remi sa Defensom i Hustisijom. Pravi Boka korak unazad.

I nije više tolikki problem stvaranje šansi, koliki je realizovanje istih. Napadačima se gol smanjuje na onaj rukometnih dimenzija, pucaju pravo u golmane. Iz očaja je čak i Markos Roho oprobao šut sa nekih 30 metara. Vodio se logikom kad neće iz blizine možda će neka iz daleka ući. Lopta ni da čuje... 

Gledaju Bokini ljudi ka Riveru, koji im beži tri boda i Superklasiku, a tim sa Bombonjere sve je bliži Urakanu. Nosi Urakan zvanje “kralj remija”, ima ih sedam, a više Boka juniors nije tako daleko. Fali joj još samo jedan za poravnanje u kategoriji koja joj baš i nije mila.


ARGENTINA 1 - 11. KOLO

Ponedeljak

Sarmijento - Urakan 0:0

Aldosivi - Godoj Kruz 1:4 (0:0)

Independijente - Lanus 0:1 (0:0)

San Lorenco - Rasing 1:1 (0:0)

Utorak

Himnasija - Velez 0:0

Taljeres - Platense 2:1 (0:0)

Arsenal - Kolon 0:0

Sentral Kordoba - Atletiko Tukuman 2:0 (0:0)

Sreda

Boka juniors - Defensa i Hustisija 0:0

19.15: (3,20) Union (2,95) Estudijantes (2,50)

21.30: (1,95) Argentinos Juniors (3,30) Patronato (4,20)

23.45: (2,35) Banfild (3,20) Rosario (3,15)

Četvrtak

02.00: (4,60) Njuels (3,60) River Plejt (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsDefensa i HustisijaArgentina 1ArgentinaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara