Boka je u polufinalu! Morala je da odigra utakmicu sezone da bi skinula magiju ludog golmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 03:24

Toto Salvio je junak

Dobili smo i poslednjeg polufinalistu Kopa Libertadores. To je Boka Juniors koja je u revanšu na Bombonjeri eliminisala Rasing i pobedom od 2:0 nadoknadila minimalan poraz iz Aveljanede. Boku u polufinalu čeka brazilski Santos.

Poznato je koliko su na Bombonjeri postali opsednuti osvajanjem Kopa Libertadores zbog kompleksa koje im je nabio Galjardov River prethodnih godina. Stvoren je ozbiljan tim koji ima sve što treba da pokori Južnu Ameriku, ali večeras je bio u situaciji biti ili ne biti.

Izabrane vesti

Iako loš u domaćim takmičenjima, Rasing je postao ubica velikana u Kopa Libertadores i eliminisao šampiona Flamengo zahvaljujući nekim neverovatnim odbranama Gabrijela Arijasa, iskusnog argentinskog golmana sa čileanskim pasošem.

Ako se može reći da je protiv Flamenga blistao, onda je večeras prosipao magiju. Boka Juniors je odigrala fantastičan meč, možda i najbolji u sezoni i da Arijas nije poludeo na golu, Rasing bi bio israćen sa makar pet komada u mreži. Na kraju, samo dve lopte su završile iza njegovih leđa, ali bilo je to dovoljno za prolaz u polufinale.

Iznenadio je domaći trener Ruso sa postavom bez Edvina Kardone i odlučio se za ofanzivni poker Salvio, Vilja, Tevez, Soldano. Krenula je Boka svim silama ka golu Akademije i napravila strašan pritisak u uvodnih desetak minuta, ali je Arijas odbranjenim šansama Soldanu i Tevezu pokazao da će večeras izluđivati Boku.

Uspeo je Toto Salvio u stilu Martina Palerma da ga matira glavom u 23. minutu posle skoka Vilje i očajne intervencije Rasingovih defanzivaca. Ništa tu Arijas nije mogao, a Salvio je napokon posle tri meseca zatresao mrežu i dao krila Boki da krene ka potpunom preokretu.

Nastavila je Boka da napada ali je Arijas bio nasavladiv na golu Rasinga. Sve što je Akademija imala u prvom poluvremenu je šansa Melgareha.

Napala je Boka žestoko i na početku drugog dela igre, ali je Arijas nastavio sa čudesnim odbranama. Međutim, još jednom su ga njegovi igrači ostaviili na cedilu. Iskusni napadač i Rasingova legenda Lisandro Lopez je u 59. minutu napravio naivan penal nas Salvijom koji je Vilja pretvorio u toliko željenih 2:0.

Ni posle drugog gola Boka nija stala, ali nije stao ni Arijas sa spektakularnim odbranama. A kako to obično biva, Boka je morala da strepi u poslednjim utakmicama i da spreči primljen gol koji bi je eliminisao. Bila bi to prava katastrofa koja se srećom nije desila i dalje ide mnogo bolji tim...

Gledaćemo spektakularna brazilsko-argentinska polufinala. Boka na Santos – River na Palmeiras.


tagovi

Kopa LibertadoresRasing KlubEduardo SalvioBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara