Razočarani navijači Boke (© Reuters)
Razočarani navijači Boke (© Reuters)

Boka ne može da se sastavi: Za Riverom zaostaje 21 bod, na strani ne zna da pobedi

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 02:08

U Unionu tvrde da su opljačkani

Prošle godine u egalu, a ove je River toliko daleko da ga Boka maltene ne vidi na tabeli. Razlika između velikana argentinskog fudbala trenutno je čak 21 bod, sve usled katastrofalnih rezultata aktuelnog prvaka države.

Novi kiks velikana sa Bombonjere desio se u Santa Feu. Boka je odigrala samo 0:0 sa Unionom, timom sa dna tabele i trenutno se nalazi na 11. mestu. Odavno niko ne priča o odbrani titule, koja će, izvesno završiti u vitrinama najvećeg rivala, ali ovakvo šarenilo rezultata predstavlja ozbiljno poigravanje sa ugledom kluba.

Izabrane vesti

U kakvoj je agoniji sastav Horhea Almirona pokazao je susret 23. kola, sve vreme je bio u podređenom položaju i na kraju može da peva što je makar jedan bod osvojio. Nije ga zaslužio, jer je potrošio 90 minuta i ništa bitno pred golom rivala nije uradio. Čak mu ni u okvir nije šutnuo. Na suprotnoj strani, dosta posla je imao povratnik u argentinski fudbal, Serhio Romero, čak 21 udarac su uputili domaći fudbaleri, međutim, nije vredelo.

Mada, pitanje je šta bi bilo da početkom drugog poluvremena VAR nije poništio pogodak Klaudija Korvalana. Štoper domaćeg tima je posle polukontre zatresao mrežu, da bi posle višeminutnog većanja sudije procenile da se u trenutku proigravanja nalazio u ofsajdu, iako je pitanje da li je tako bilo...

Ne volim da me neko pljačka. Ne moraš kao sudija ništa da mi pomažeš, ali nemoj da me pljačkaš. Tek sam stigao u Union, mada mi je jasno da arbitar Viljano od ranije ima nešto protiv kluba. To mi smeta. Neću da plačem, međutim, isto tako neću dozvoliti da me tretiraju kao kretena. Zaslužili smo više, a ne da nas pljačkaju. Čak su i ljudi iz Boke rekli da je gol trebalo priznati. Nećemo da ćutimo, trud koji ulažemo nije vredan toga“, grmeo je posle meča legendarni Kili Gonsales, sada trener Uniona, tima koji je tek četvrti otpozadi.

Primera radi, Boka ima samo osam bodova više od Uniona, a ono što posebno brine njene navijače jeste učinak na gostovanjima pod komandom trenera Alimirona. Od 21 boda koliko je bilo u opticaju, osvojeno je samo pet, a pretrpljeni su porazi od San Lorensa, Rivera, Arsenal Sarandija i Godoj Krusa.

Za razliku od Boke juniors, Taljeres je lako izašao na kraj sa ekipom iz donjeg doma tabele i ostao prvi pratilac Rivera. Ruku na srce, ne deluje logično da ga stigne, jer lider ima devet koraka prednosti, međutim, sastav iz Kordobe je slavljem nad Sarimentom (strelac Dijego Valohes) održao kakvu-takvu neizvesnost na vrhu.



tagovi

Boka juniorsUnion Santa FeArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara