Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)
Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)

Boki visi i Kopa Sudamerikana, čekaju se dva pojačanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.07.23. | 23:05

Na Bombonjeri u 24. kolu Primere u noći između ponedeljka i utorka od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu gostuje Urakan

Da li će Boka Juniors uošte igrati sledeće sezone na međunarodnoj sceni? Možda je još uvek malo rano da se paniči na Bombonjeri, ali kraj argentinske Primere se polako približava, a Boka je trenutno ispod crte čak i za Kopa Sudamerikanu… Zbog toga, izabranici Horhea Almirona moraju da idu na pobedu u noći između ponedeljka i utorka od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će u goste da im dođe Urakan.

Reč je o meču 24. kola, posle ovog će ostati još samo tri do kraja prvenstva. Titulu Boka više ni matematički ne može da odbrani, River Plejtu nedostaje još jedan trijumf da i zvanično bude krunisan. Čak je i Kopa Libertadores teško dostižan, trećeplasirani San Lorenco ima 11 poena više, doduše uz odigran meč više.

Izabrane vesti

Boki zato ostaje da gleda ka Kopa Sudamerikani, odnosno pozicijama između četvrtog i devetog mesta. Ako pobedi noćas probiće se iznad crte, ima dva poena manje od Belgrana. Naravno, sve ovo ne znači da će argentinski velikan nužno ostati bez Kopa Libertadoresa sledeće sezone, tamo može i ako osvoji Liga kup, koji se igra posle prvenstva.

Protiv Urakana će Almiron imati ozbiljnih kadrovskih problema, iz već poznatih razloga. Sebastijan Vilja je završio u zatvoru zbog nasilja u porodici, osuđen je na 25 meseci. Luka Langoni je već duže vreme povređen, Luis Advinkula takođe, dok je Čangito Zebaljos tek nedavno počeo da trenira i još nije u konkurenciji.

00.30: (1,90) Boka Juniors (3,35) Urakan (4,40)

Zato neki igrači moraju da igraju na neprirodnim pozicijama, poput Pola Fernandeza koji nikako ne uspeva da se navikne u ulozi desnog krila. Uprava pokušava da angažuje zbog toga pojačanja, pregovara se sa Lukasom Hansonom, krilom Veleza i Lukom Oreljanom iz Vasko Da Game. Iako sve ide u dobrom smeru, teško da će oni stići do kraja Primere. Uostalom, oni i treba da budu pojačanja za nokaut fazu Kopa Libertadoresa, početkom avgusta će rival u osmini finala Boki da bude urugvajski Nasional.

Pre svega toga, Boka mora da izađe na kraj sa Urakanom, jednim od najslabijih argentinskih prvoligaša ove sezone. Urakan je pretposlednji na tabeli, ima bod više od Arsenala Sarandija, koji je na toj jedinoj poziciji koja vodi u Segundu. Srećom po Urakan, Arsenal je odigrao dan ranije 0:0 sa Banfildom, tako da je ostao iza Urakana.

Prošle godine Boka nijednom nije uspela da ga savlada, iako je oba meča odigrala na svojoj Bombonjeri. U Liga kupu je Urakan trijumfovao sa 1:0, posle toga su u Primeri u septembru odigrali 0:0.

Urakan je u očajnoj formi, računajući sva takmičenja nanizao je 13 utakmica bez pobede. Poslednju je ostvario još 29. aprila, kada je bio bolji od Arsenala sa 2:1. Od tada – pet remija i osam poraza. S druge strane, Boka se malo podigla. Pobedila je krajem juna Monagas u Kopa Libertadoresu 4:0, a zatim je savladala i Sarmijento (2:0) pa remizirala na gostovanju Union Santa Feu (0:0).

ARGENTINA 1 – 24. KOLO

Subota

Himnasija La Plata – Independijente 1:1 (0:0)

/Domingez 90+5 – Martinez 54/

Sentral Kordoba – Njuel s Old Bojs 2:0 (1:0)

/Goni 26, Gamba 86/

Estudijantes – Rasing Klub 0:0

Nedelja

San Lorenco - River Plejt 0:0

Instituto - Tigre 0:1 (0:1)

/Retegi 24/

Platense - Sarmijento 1:0

/Dijaz 50/

Velez - Godoj Kruz 1:1 (0:0)

/Đaneti 56 - Galdames 74/

Ponedeljak

Banfild - Arsenal Sarandi 0:0

Defensa i Hustisija - Lanus 2:2 (0:1)

/de La Vega 5, Orosko 48 - Morales 76ag, Kolombo 84/

Barakas Sentral - Argentinos Juniors U TOKU

Kolon Santa Fe - Belgrano U TOKU

Utorak

00.30: (1,90) Boka Juniors (3,35) Urakan (4,40)

02.30: (1,58) Taljeres Kordoba (3,80) Union Santa Fe (6,50)

23.45: (2,10) Rosario Sentral (3,30) Sentral Kordoba (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Boka juniorsUrakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara