Sebastijan Velja (©Reuters)
Sebastijan Velja (©Reuters)

Bokin deveti meč u mesec dana, Vilja propušta duel u Kordobi zbog optužbe za silovanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 23:05

Osvajač Liga kupa Argentine gostuje Sentralu noćas (01.30) u poslednjem meču 2. kola Lige Profesional

Susret Sentral Kordobe i Boke Juniors će zatvoriti 2. kolo argentinskog šampionata. Taj meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka, od 01.30 časova.

Boka izlazi iz paklenog ritma, ovo će joj biti deveti meč u poslednjih mesec dana. U tom periodu su izabranici Sebastijana Batalje ostvarili osam pobeda i jedan remi, osvojili Liga kup Argentine, plasirali se u osminu finala Kupa Argentine i u osminu finala Kopa Libertadoresa.

Izabrane vesti

Batalja neće moći da računa na kolumbijskog napadača Sebastijana Vilju, koji je optužen za silovanje i trenutno se vodi proces protiv njega. Ovaj 26-godišnji napadač je čak proveo i jedno vreme u pritvoru, sud mu je dopustio da se brani sa slobode i priključi treninzima ekipe, ali je suspendovan do daljnje sa takmičarskih utakmica. Veliki je to udarac za Boku, jer je na 19 mečeva ove sezone postigao sedam golova i zabeležio osam asistencija.

To Batalji ostavlja opciju samo da u napad uvrsti Nikolasa Orsinija. On se nije preterano naigrao ove sezone, proveo je na terenu samo 301 minuta, raspoređeno na 11 mečeva. Postigao je dva gola, u Kupu Argentine protiv niželigaša Sentral Kordobe iz Rosarija.

01.30: (3,80) Kordoba (3,10) Boka Juniors (2,15)

Problem za Boku je povreda Eduarda Salvija. Njemu je stradao mišić, pa ne može da zaigra noćas. Alternativa je mladi Luka Longoni, koji će možda dobiti neku ulogu sa klupe.

Boka je na premijeri savladala Arsenal Sarandi sa 2:1. Sada će probati da nastavi u tom ritmu. S druge strane, Sentral Kordoba je započela šampionat remijem.

Odigrala je 1:1 protiv novog prvoligaša Barakas Sentrala. Još je Kordoba imala sreću, jer je pri vođstvu 1:0, početkom drugog poluvremena, Barakas propustio priliku da duplira prednost iz jedanaesterca. Kasnije je Renzo Lopez spasao bod.

grala je Boka protiv Kordobe krajem aprila u Liga kupu, tada je kao gost trijumfovala sa 2:1, zahvaljujući golovima Eduarda Salvija. Iskusni centarfor je od tada na osam mečeva postigao samo još jedan pogodak, a taj učinak neće moći da popravi večeras zbog povrede.

ARGENTINA 1 - 2. KOLO

Petak

Njuels Old Bojs - San Lorenco 0:0

Himnasija La Plata - Patronato 2:0 (1:0)

/Karbonero 27, Taragona 75/

Aldosivi – Estudijantes 0:1 (0:0)

/Lopez 75ag/

Lanus – Defensa i Hustisija 1:1 (1:0)

/Malkora 39 – Loaiza 68/

Subota

Urakan – Rosario Sentral 2:0 (1:0)

/Kristaldo 8, Blanko 54ag/

Independijente – Taljeres Kordoba 1:0 (1:0)

/Romero 26/

Arsenal Sarandi - Banfild 0:0

Tigre - Barakas 1:1 (0:1)

/Retegui - Sepulveda 21/

Sarmijento - Argentinos Juniors 1:0 (1:0)

/Lopez 37/

Nedelja

River Plejt - Atletiko Tukuman 0:0

Kolon - Union U TOKU

Godoj Kruz - Rasing Klub U TOKU

Velez - Platense U TOKU

Ponedeljak

01.30: (3,80) Kordoba (3,10) Boka Juniors (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Boka juniorsSentral KordobaKordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara