Heroj utakmice Mauro Boseli (©AFP)
Heroj utakmice Mauro Boseli (©AFP)

Bokina sezona postala totalni fijasko, ni čudovište Merenijel nije moglo da zaustavi Estudijantes i "dedu" Boselija

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.11.23. | 03:25

Đenovljani već od 15. minuta igrali sa desetoricom zbog crvenog kartona nesmotrenog Saraćija, Figalov autogol poslao Studente u finale

Posle nesrećno izgubljenog finala Kopa Libertadores početkom novembra, spas nimalo prijatne godine na izmaku fudbaleri Boke Juniors trebalo je da pronađu u nacionalnom kupu, gde se krije poslednja karta za plasman u elitno kontinentalno takmičenje. Od večeras se Bokina sezona pretvorila u istinski fijasko, pošto je pretrpela poraz od Estudijantesa, čime je verovatno otplovila i poslednja lađa koja vodi ka novom učešću u Kopa Libertadores. Jer, sada je Boki potrebno istinsko čudo da bi se našla ponovo u društvu najboljih.

Popularni Studenti iz La Plate su posle spektakularne utakmice na stadionu "Mario Kempes" u Kordobi došli u poziciju da igraju za veliki trofej i čekaju pobednika duela Defense i Hustisije protiv San Lorenca, koji se igra u noći između četvrtka i petka od 01.10. Prava ludnica u Kordobi imala je sve elemente jedne velike utakmice u Argentini - rani crveni karton, monstruoznu partiju jednog fudbalera, tenziju na granici između verbalnog i fizičkog obračuna i preokret zaokružen kišom golova za konačnih 3:2 (1:2)!

Izabrane vesti

Može se reći da je Estudijantes dobio jak vetar u leđa kada je Marselo Saraći isključen već posle 15 minuta zbog glupog i nepromišljenog starta sa dve noge, ali generator velike pobede je nesumnjivo Mauro Boseli! Sačekao je strpljivo Eduardo Domingez odmor na poluvremenu kako bi u igru uveo dvojicu napadača, argentinskog veterana od 38 leta i 14 godina mlađeg kolegu Maura Mendeza umesto dvojca Kariljo - Zapiola, što se na delu pokazalo kao pun pogodak! Ma, nije stigla lopta čestito ni da se zakotrlja sa centra, Estudijantes je stigao do izjednačenja. Hose Sosa je izveo korner, Boseli je spremno čekao u srcu kaznenog prostora i snažnim udarcem matirao Serhija Romera koji jednostavno nije mogao da uradi ništa kako bi sprečio da lopta pogodi mrežu.

Boselijev uticaj na konačni ishod dodatno je uvećan posle akcije kojom je Estudijantes stigao do ogromnih 3:2! Nepunih 20 minuta pošto je drugo poluvreme startovalo, Bokini fudbaleri su se ponovo našli na kolenima. Markos Roho je ispucao loptu koja je pogodila Valentina Barka, ali je završila kod Boselija koji je zatim pokušao da matira Romera, ali je to umesto njega učinio nesrećni Horhe Figal kome se pripisuje autogol. Da li je Boseli dao jedan ili dva gola, sada je možda i manje važno, 38-godišnji napadač učinio je da se monstruozna partija Migela Merentijela brzo zaboravi.

Urugvajac je večeras uradio sve kako bi dostojno odmenio sunarodnika Edinsona Kavanija, postigao je dva gola za prvi rezultatski preokret već u prvom poluvremenu, ali nije vredelo... Iskoristio je grešku Zaida Romera kako bi na prelep način doneo izjednačenje u 29. minutu, da bi nešto kasnije iskoristio prelepu loptu Ezekijela Bulaudea posle čega je Urugvajac gol proslavio na način kako to obično čini Matador koga večeras nije bilo u postavi Đenovljana.

Da nije bilo Čikita Romera na golu, Estudijantes bi verovatno i na poluvremenu imao bar 2:2, ali je Argentinac po ko zna koji put ove sezone spasao Boku bruke. Najbolju priliku rivalu "skinuo" je posle šuta Franka Zapiole u momentu kada je rezultat glasio 1:1.

Utakmica je katastrofalno krenula za Boku. Već posle tri minuta Estudijantes je ukrao loptu na sredini terena, a Gvido Kariljo je glavom otvorio seriju golova. Da se susret pretvori u pravi košmar potrudio se Marselo Saraći. Ušao je sa dve noge u mladog Santijaga Nunjeza kada za to nije bilo nikakve potrebe i samo se još jednom pokazalo koliko je slavni klub iz Buenos Ajresa zapravo uklet u poslednje vreme. Podsetimo, Boka je sa igračem manje ostala u nedavnom finalu Kopa Libertadores posle isključenja Franka Fabre, dok je u polufinalu sa Palmeirasom Markos Roho morao ranije pod tuš, zbog čega nije mogao da igra najvažniju utakmicu sezone! I sada je Saraći zaokružio celinu sezone koja će se za Boku završiti bez velikog trofeja.

Tek sedmo mesto u prvenstvu, deseto u Liga kupu, eliminacija u polufinalu nacionalnog kupa, vicešampionsko zvanje u Kopa Libertadores... Za utehu jedino ostaje pobeda u Superkupu Argentine, ali taj pehar malo koga zanima, jer su svi ostali, mnogo bitniji, izgubljeni...

KUP ARGENTINE - POLUFINALE

Četvrtak

Boka Juniors - Estudijantes 2:3 (2:1)

/Merentijel 29, 43 - Kariljo 3, Boseli 46, Figal 64ag/

Petak

01.10: (2,90) Defensa i Hustisija (2,95) San Lorenco (2,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Boka juniorsEstudijantesMigel MerentijelGvido KariljoKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara