Detalj sa meča Atletiko Mineiro - Boka juniors (©MN Press)
Detalj sa meča Atletiko Mineiro - Boka juniors (©MN Press)

Bokino pomračenje uma na penal ruletu: Everson obasjao put Mineiru do četvrtfinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 02:41

Atletiko će u narednoj rundi Kopa Libertadoresa igrati protiv boljeg iz duela River Plejt - Argentinos Juniors

Završena je misija Karlosa Teveza u Boki juniors, završena je misija tima sa Bombonjere u Kopa Libertadoresu. Ponovo su Boki penali došli glave, ali ako pitate Argentince uperiće prstom i u sudije i u video tehnologiju. Od Superklasika u četvrtfinalu neće biti ništa, jer dalje ide Atletiko Mineiro, a ceo tim slavi golmana Eversona - 0:0 (penalima 3:1).

Sve dajte Boki, samo ne da izvodi penale. Tada potpisuje sama sebi smrtnu kaznu. Pamte Đenovljani po zlu penal rulet sa Banfildom u finalu Liga kupa Argentine, pamte na isti način i polufinalni okršaj u istom takmičenju sa Rasingom. Sada su im penali došli glave i u Kopa Libertadoresu.

Izabrane vesti

Pamtiće se dvomeč Atletiko Mineira i Boke juniors samo po penalima i korišćenju VAR tehnologije, koja je “ukrala” argentinskom predstavniku po gol u oba meča. Proklet da je VAR, mrmljaju sebi u bradu igrači Boke. “Spasio” je Mineiro i večeras, gol Marsela Vajgata poništen je posle konsultacije Estebana Ostojića sa video tehnologijom. Uz neizostavni propratni cirkus, svojstven za Južnoamerikance.

Namračili su se igrači Boke, smrklo im se na samu pomisao izvođenja jedanaesteraca, jer samo ih je bela tačka pogledala u Superklasiku. Uglavnom je bivala crna. I opet je iako je krenulo idilično. Hulk je prvi prišao lopti, zategao i zamalo polomio stativu. Imala je Boka psihološku prednost i nije znala da je iskoristi. Sasekla je sebi krila i umesto da se vine u četvrtfinale Kopa Libertadoresa survala se u provaliju.

Markus Roho bio je jedini siguran sa kreča. Prvi izvođač za Boku pogodio je metu, ostala trojica ispalila su ćorke. Redom: Vilja, Rolon, Izkijerdos. Postarao se Joran, vezista Atletiko Mineira da produži penal seriju, a golman Everson da saigrače koji lutaju i drhte od pomisli na ispadanje i izvođenje penala izvede na pravi put.

Skidao je Everson šuteve i kada je kucnuo čas latio se lopte. Peta serija, Everson oči u oči sa Rosijem i bomba pod prečku koje se ne bi postideli ni najbolji svetski igrači. Raspalio je hirurški precizno i odveo Atletiko Mineiro u četvrtfinale elitnog takmičenja na Zelenom kontinentu.


KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, revanš utakmice

Sreda

Atletiko Mineiro - Boka juniors 0:0, penalima 3:1 prvi meč 0:0

02.30: (2,80) Rasing (2,85) Sao Paulo (2,90) prvi meč 1:1

Četvrtak

00.15: (2,15) Barselona (3,05) Velez (3,90) prvi meč 0:1

00.15: (1,40) Palmeiras (4,40) Universidad Katolika (9,00) prvi meč 1:0

02.30: (3,90) Argentinos Juniors (3,10) River Plejt (2,10) prvi meč 1:1

02.30: (1,50) Flamengo (4,10) Defensa i Hustisija (7,00) prvi meč 1:0

Petak

02.30: (1,60) Internasional (3,60) Olimpija Asunsion (6,75) prvi meč 0:0

4. avgust

00.15: Fluminense - Sero Porteno, prvi meč 2:0


tagovi

Boka juniorsAtletiko MineiroKopa LibertadoresJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara