Stadion "Ernando Siles" u La Pazu (©Wikipedia/psyberartist)
Stadion "Ernando Siles" u La Pazu (©Wikipedia/psyberartist)

Bolivija dobija novog šampiona, finale kvari loše stanje terena

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.06.22. | 20:30

Klasik La Paza, okršaj Strongesta i Bolivara, na programu je u nedelju od 22 časova

Bolivija večeras dobija šampiona Aperture. Od 22 časova je na programu finale plej-ofa, u La Pazu će se sastati Strongest i Bolivar.

Reč je o dva najtrofejnija kluba u zemlji, a kako god da se završi ovaj meč, Bolivar će ostati uspešniji. Do sada je prvak ove južnoameričke zemlje bio 29 puta, Strongest je osvojio 15 titula.

Izabrane vesti

S tim što obe ekipe već neko vreme čekaju na trofej. Klub koji nosi ime po čuvenom venecuelanskom revolucionaru Simonu Bolivaru je osvojio poslednju titulu 2019. godine, Aperturu, dok Strongest čeka na trofej od 2016. Tada je u finalu savladao upravo današnjeg rivala, posle čega je izgubio čak sedam mečeva za titulu! Poslednji 2020, Aperturu mu je tada uzeo Olvejz Redi.

On je jedan od tri kluba koji su poslednjih sezona iskočili iz šablona i podizali trofeje. Ostali su prvak iz 2018. San Hoze i aktuelni šampion Independijente Petrolero. Delovalo je da dolazi neko novo doba za bolivijski fudbal, ali Strongest i Bolivar su nam ove godine pokazali da još nisu spremni da prepuste drugima primat.

22.00: (2,60) Strongest (3,20) Bolivar (2,60)

U ligaškom delu je Strongest bio drugi u Grupi A, bod iza Palmaflora, dok je Bolivar lako izdomionirao Grupom B. Najbližeg pratioca Bluming je ostavio čak 10 poena iza sebe. Kasnije je u plej-ofu Strongest eliminisao Rojal Pari ukupnim rezultatom 7:0 i Palmaflor, koji je pobedio dva puta sa po 2:1, dok je Bolivar najpre bio bolji od Orijente Petrolera (2:1), a zatim i Bluminga (7:2).

Klasik La Paza je odigran već dva puta ove godine, iako su njegovi učesnici bili smešteni u različite grupe. Oba su pripala Bolivaru, u martu i maju, sa po 1:0.

Da možemo da očekujemo još jedan neefikasan meč naslućuje se i iz izjave trenera Bolivara Antonija Zaga. On je razočaran stanjem terena stadiona „Ernando Siles“, na kojem će se odigrati finale. Ako je to tačno, uticaće značajno na kvalitet fudbala.

Nažalost, teren je mnogo loš. Igračima su potrebni bolji tereni na kojima bi igrali. Silesov je, oprostite mi na rečima, ali sr**e je! Morate da ga popravite. Morate da nam pružite podršku da bi igrači bili bolji i da bi napredovali. Nije samo Bolivar oštećen, i drugi timovi su. Kada izađemo na njega, svima nam je isto. Ako je teren loš, nije moguće igrati dobar fudbal“, objasnio je Zago.

Pobednik današnjeg finala neće dobiti samo trofej, već i mesto u grupnoj fazi Kopa Libertadoresa sledeće godine. Poraženom je uteha zagarantovano mesto u Kopa Sudamerikani, naravno ako se u elitu kasnije ne plasira kroz Klausuru, koja će vrlo brzo da počne.

Protiv Bluminga nam je bilo teško da se otvorimo. Kada smo dali prvi gol, uspostavili smo našu igru i sve je bilo mnogo lakše. Srećni smo što smo se plasirali u finalu, nadamo se da ćemo odigrati dobro i postati šampioni“, poručio je Leonel Hustinijano Arauz, vezista Bolivara i reprezentacije Bolivije.

BOLIVIJA 1 (APERTURA) – FINALE

Nedelja

22.00: (2,60) Strongest (3,20) Bolivar (2,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bolivija 1StrongestBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara