Majk Menjan (AFP)
Majk Menjan (AFP)

Bolnica na San Siru: Menjan pauzira mesec dana, Teo upitan za duel sa Čelsijem

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 11:44

Na listi fudbalera koje trenutno muče povrede su još Sandro Tonali, Simon Kjer, Ante Rebić i Divok Origi

Nije Milan tim sa dugačkom i naročito kvalitetnom klupom, pa svaka povreda sa sobom nosi ozbiljnu težinu i izazove za trenera Stefana Piolija... Naročito, kada istovremeno ne može da računa na više fudbalera koji spadaju u red najstandardnijih i od kojih zavisi igra Rosonera. San Siro je ovih dana postao prava bolnica budući da povrede muče Majka Menjana, Tea Ernandeza, Sandra Tonalija, Simona Kjera, Divoka Origija i Anta Rebića.

Najviše brine odsustvo Menjana koji je od kako je prošlog leta došao kao zamena za Đanluiđija Donarumu, postao nezamenjliv među stativama. Francuz je povredio list i predviđa mu se izostanak od oko mesec dana. To znači da će propustiti šest do sedam utakmica među u koje staju Empoli, obe utakmice protiv Čelsija u Ligi šampiona i između njih okršaj sa Juventusom, zatim dueli sa Veronom i Moncom, a mogžda i susret sa Dinamom u Zagrebu.

Izabrane vesti

Međutim, ako je neko pokazao da je sposoban da zaleči povredu brže od predviđenog roka, onda je to upravo Menjan, koji je minule sezone ozbiljno skratio period povratka na teren kada je povredio ručni zglob. Dok se Menjan ne vrati, gol Milana trebalo bi da čuva iskusni Rumun Ćiprijan Tatarušanu, dok je ove takmičarske godine u prvi tim prekomandovan talentovani Norvežanin Andreas Jungdal.

Druga glavobolja za Piolija je Teo Ernandez. Nije ultra-ofanzivni levi bek ni došao na okupljanje francuske reprezentacije zbog problema sa butnim mišičem koji su bili evidentni i na poslednjem prvenstvenom okršaju protiv Napolija. Nije Teo želeo da prihvati izmenu koju je planirao Pioli, odigrao je derbi do kraja, ali moraće da odmori bar još nedelju dana. Dakle, sigurno propušta okršaj sa Empolijem, pod velikim je znakom pitanja za gostovanje Čelsiju u Londonu 5. oktobra, ali bi trebalo da bude potpuno spreman za derbi sa Juventusom tri dana kasnije.

Simon Kjer je veći deo prošle sezone propustio zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Požalio se Kasperu Hjulmandu na bol u zglobu, ali ga selektor nije poslao kući. Veruje se da je bol samo posledica kontuzije i to je pozitivan znak za Rosonere. Slična je situacija sa Sandrom Tonalijem u vezi kojeg se alarm upalio kada je Roberto Mančini rekao da zbog problema sa mišićem neće biti spreman za duele sa Engleskom i Mađarskom i poslao ga nazad u Milano. Međutim, projekcije su poprilično pozitivne i Tonali bi mogao da se nađe na listi pozvanih igrača za gostovanje Empoliju.

Pozitivne signale Pioli ima od Anta Rebića koji bi takođe moga da se nađe u protokolu duel sa Empolijem. Hrvat je već mesec dana van terena zbog problema sa diskus-hernijom. Kada je reč o konstantno povređenom i nespremnom Divoku Origiju, kojeg su na Apeninima već prekrstili u najgore pojačanje ove sezone, Belgijanac bi posle problema sa mišićima i tetivama, mogao na teren između prve utkamice sa Čelsijem i derbija sa Juventusom.


tagovi

ac milanMilanMajk MenjanTeo ErnandezSimon KjerDivok OrigiSandro TonaliAnte Rebić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara