©Reuters
©Reuters

Bolno prizemljenje Zmajeva: Bleda Bosna i Hercegovina restartovana u Bratislavi

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 22:32

Izabranici Faruka Hadžibegića poraženi na prvom gostovanju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (0:2)

Pobeda nad Islandom i vrlo dobro izdanje na premijeri u Zenici pali su u senku posle samo tri dana, a da je pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine dug put do prvog Evropskog prvenstva u istoriji potvrdio je večerašnji poraz od Slovačke (0:2).

Euforija i optimizam probuđeni trijumfom (3:0) u prvom kolu kvalifikacija ispostavili su se kao veoma preuranjeni. Povratak u realnost i bolno prizemljenje Zmajevima je večeras je režirao domaćin u Bratislavi koji je u prvom poluvremenu obezbedio pobedu i značajno popravio utisak posle remija mirnih mreža sa Luksemburgom.

Izabrane vesti

Bledo prvo poluvreme neorganizovanih gostiju Slovaci su umeli da skupo naplate i da na idealan način otvore susret. Sjajan udarac Roberta Maka sa oko 20 metara doneo je već u 13. minutu prednost domaćinu. Poraozna odbrana Bosne I Hercegovine predstavljala je samo statičnog saučesnika u sjajnoj akciji rivala ukrašenoj vodećim pogotkom, a posle perioda bez previše uzbuđenja još jednom su Slovaci demonstrirali sve mane defanzive rivala.

Brzu tranziciju i akciju po levom boku Lukas Haraslin je krunisao golom za 2:0. Nanizali su izabranici Frančeska Kalcone čitavu priotivničku defanzivu i posle dodavanja Polijevke fudbaler Sparte udvostručio je vođstvo.

Bledo poluvreme bez konkretne pretnje po gol Dubravke, ali i osetni zaostatak bili su povod gostima da u nastavku zaigraju nešto ofanzivnije i konkretnije. Svestan činjenice da malo šta funkcioniše Hadžibegić je posle nešt više od sat vremena igre bio prinuđen da u igru uvede i rovitog Edina Džeka, ali ni ulazak iskusnog napadača nije rezultirao na željeni način.

Najbolju priliku da se vrate u utakmicu fudbaleri Bosne i Hercegovine propustili su u 66. minutu kada je na centaršut Dedića Demirović iz izgledne pozicije gađao pored gola. Spupšten gard gostiju Slovačka je mogla da kazni i ubedljivijom pobedom, a najbolje šanse u završnici imali su Pekarika i Suslov, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

Porazom u Bratislavi fudbaleri Bosne i Hercegovine pokvarili su planove i uz polovičan učinak će dočekati junske izazove kada ih očekuje gostovanje Portugaliji i duel sa Luksemburgom na domaćem terenu. Istovremeno, favorit Grupe J, ubedljivo je savladao Luksemburg (6:0), dok je ranije danas Island bes posle poraza u Zenici iskalio na Lihtenštajnu.

Jednako uzbudljivo i neizvesno je i u Grupi H, gde se na čelu posle dva kola izdvojila Slovenija. Ekipa Matjaža Keka savladala je San Marino i iskoristila što su preostali rivali posle pobeda na premijerama pretrpeli poraze. Posle šokantnog poraza Danske u Kazahstanu, večeras je prvi ut praznih šaka ostala i Severna Irska od koje je bila bolja Finska.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA J

Nedelja

Lihtenštajn - Island 0:7 (0:2)

/Olafson 3, Haraldson 38, Gunarson 48, 68, 73, Gudjonsen 85, Elertson 87/

Luksemburg - Portugalija 0:6 (0:4)

/Ronaldo 9, 31, Feliks, 15, Bernardo Silva 18, Otavio 77, Leao 88/

Slovačka - BiH 2:0 (2:0)

/Mak 13, Haraslin 40/

GRUPA H

Nedelja

Kazahstan - Danska 3:2 (0:2)

/Zainutdinov 72, Tagibergen 86, Ajmbetov 89 - Hojlund 21, 36/

Slovenija - San Marino 2:0 (0:0)

/Šeško 56, Di Maio 60ag/

Severna Irska - Finska 0:1 (0:1)

/Kalman 28/



tagovi

reprezentacija Bosne i HercegovineBosna i Hercegovinareprezantacija SlovačkeSlovačkakvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara