Mateus Saldanja (Star sport)
Mateus Saldanja (Star sport)

Bomba! Fenerbahče ponudio 6.000.000 evra za Mateusa Saldanju

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 14:50

Turski velikan krenuo po Partizanovog napadača

Posle Mihajla Ilića, još jedan od nosilaca Partizanove igre iz prvog dela sezone je na putu da napusti Humsku.

Fenerbahče je danas poslao zvaničnu ponudu vrednu 6.000.000 evra i počeo pregovore sa crno-belima oko kupovine Mateusa Saldanje, javljaju pouzdani turski mediji.

Izabrane vesti

Iako su iz Humske tvrdili da prvi strelac Mozzart Bet Superlige Srbije nije na prodaju i da ne žele da ga prodaju, izgleda da je stigla ta čuvena "ponuda koja se ne odbija".

„Što se Saldanje tiče, interesuje me kao sportskog direktora da ekipa ostane na okupu i on nije na prodaju. Bitan je igrač i odluka kluba je da ga zadrži, jedino bi izuzetak bio da se pojavi ponuda koja ne može da se odbije, ali nju trenutno nemamo i svakako bi odluku donosio generalni direktor“, rekao je sportski direktor Ivica Kralj.

Prethodnih nedelja se spekulisalo da su za Saldanju zainteresovani Tuluz, Bešiktaš, Malme, Vasko da Gama, pojedini ruski klubovi ali konkretnih ponuda nije bilo. Odjednom je u trku uskočio ambiciozni Fenerbahče i počeo pregovore. Prema informacijama iz Turske, neimenovani agent je dobio ovlašćenje i da razgovara sa igračevim zastupnicima oko ličnih uslova. Ovo je za sada najveća ponuda koju su crno-beli dobili za brazilskog napadača.

Podsetimo, Fenerbahče je od letos uložio ogroman novac u dovođenja atraktivnih pojačanja kako bi nakon 10 godina napokon osvojio titulu šampiona Turske. Stigla su velika imena poput Edina Džeka, Dušana Tadića, Dominika Livakovića, Freda, Džengiza Undera, Rajana Kenta, dovedeni su odlični štoperi Bekao iz Udinezea i Điku iz Strazbura, kupljen sjajni Poljak Šimanski iz moskovskog Dinama... Ali ni to nije bilo dovoljno pa je Fenerbahče aktivan i na zimskoj pijaci. Juče je potpisao čuveni Italijan Leonardo Bonući, danas u Istanbul stiže Milanov vezista Rade Krunić, a sledeći je potpis napadača. Iako se prethodnih dana spekulisalo da Fenerbahče pregovara oko Antonija Marsijala iz Mančester Junajteda, iznenada se okrenuo Mateusu Saldanji.

Prvi špic Fenera je Edin Džeko koji igra u fantastičnoj formi, drugi je Miši Batšuaji, a treći Umut Najir koji je na izlaznim vratima kluba i treba da pojača Kardif ili VBA. Velike su šanse da bi klub mogao da napusti i Batšuaji što znači da bi se Saldanja za minutažu na tri fronta borio sa Džekom. Na potezu je klub iz Humske...

Podsetimo, brazilski špic je letos došao u Partizan iz japanske Čibe za 1.300.000 evra i za pola sezone osvojio srca navijača. Postigao je 15 golova uz pet asistencija na 24 meča u svim takmičenjima, prvi je strelac prvenstva i odlučio je pobednika u večitom derbiju.


tagovi

Mateus SaldanjaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara