©Starsport
©Starsport

Bomba iz Amerike: Mančester Junajted snima bivšeg golmana Čukaričkog!

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.02.23. | 18:26

Srbin na radaru Crvenih đavola

Devet godina posle odlaska Vanje Milinković Savića iz Mančester Junajteda golmanske rukavice na Old Trafordu mogao bi da zaduži novi Srbin. Đorđe Petrović, čuvar mreže Nju Ingland Revolušna privukao je pažnju slavnog premijerligaša, saznaje Tom Bogert, sportski novinar dobro upućen u dešavanja u MLS-u.

Prema informacijama istog izvora, Junajted skautira golmana koji je u Sjedinjene Američke Države stigao iz Čukaričkog, ali još nije poslao zvaničnu ponudu.

Izabrane vesti

Da Amerika nije više liga za ljude pred penzijom i da čak i najveći evropski klubovi ozibiljno prate tamošnje tržište fudbalera, govori i ova vest s one strane Atlantika. Samo tokom aktuelne sezone su već dva premijerligaša našla čuvare mreže upravo u ovom takmičenju.

Pre Petrovića na radar engleskih klubova dospeli su Gabrijel Slonina, čuvar mreže kojeg je Čelsi platio Čikagu 9.000.000 evra i Met Tarner, golman koji je za 6.360.000 evra stigao upravo iz Nju Inglanda u Arsenal.

Upražnjeno mesto po odlasku Tarnera na pravi način je iskoristio Petrović i postao jedan od najboljih golmana u MLS ligi. Čuvar mreže rođen u Požarevcu 1999. godine iz Čukaričkog je u Nju Ingland prešao leta 2022. godine uz obeštećenje od 900.000 evra.

Priliku da pokaže golmanske sposobnosti talentovani golman je imao i u reprezentativnom dresu na tri prijateljske utakmice, a poslednji put bio je među stativama Orlova u januaru protiv Sjedinjenih Američkih Država.


tagovi

Đorđe PetrovićMančester JunajtedMLSMLS ligaNju Ingland Revolušn

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara