"Stara veza" Gvardiole i Mesija (©Reuters)
"Stara veza" Gvardiole i Mesija (©Reuters)

Bomba iz Argentine ili vlažni snovi Građana: Mesi pregovara sa Sitijem!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 08:58

Ako neko ima para da dovede lidera Barselone, onda je to klub sa Etihada

Naprasno prekinuti pregovori između Barselone i najsjajnije zvezde katalonskog giganta Lionela Mesija nisu posebno šokirali ljubitelje fudbala.

I ramnije je Argentinac umeo da se naljuti kada mu se nešto ne sviđa i povuče u sebe, što za javnost što za klub. Ovaj put se pregovara o produženju ugovora, što bi u svakom drugom slučaju morala biti rutina. Ipak je Mesi od malih nogu u Blaugrani, te je postao, može se slobodno reći tamošnji inventar.

Izabrane vesti

Ali pakleno skup i tražen inventar. Toliko da se sada već ozbiljno sumnja da je dobio mnnogo bolju ponudu od one koju mu je na sto stavila Barsa i da je ponuda stigla sa zapadne strane Lamanša.

Naime, kako pišu pojedini argentinski, španski i britanski mediji, među kojima su i pojedini respektabilni, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena na meti je Mančester Sitija. Tačnije, prebogatih gazdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. A ako neko ima para da dovede Mesija, to su oni.

Ovu priču je, zanimljivo potvrdio i nekadašnji as Barse, Rivaldo. Ne treba ipak zaboraviti da Siti po svemu sudeći zbog kršenja finansijskog fer-pleja neće igrati narednu Ligu šampiona, a i pitanje je kako bi napravio prostor u budžetu za ovog "kapitalca". On naime godišnje dobija oko 30 miliona evra plate od kluba, a procenuje se da mu je tržišna vrednost oko 400 miliona. Ugovor sa Barsom mu ističe narednog leta, pa je to što je prekinuo pregovore je možda uradio i zarad voljenog kluba. Jer ukoliko ode za godinu dana Katalonci neće dobiti od toga prelaza ni cvonjka.

A da li je ovo samo puko nagađanje, ili će se Mesi ponovo spojiti sa Pepom Gvardiolom sa kojim je sjajno sarađivao na Kamp Nou saznaćemo već ovog leta.


tagovi

Lionel MesiPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara