Bomba iz Brazila: Džonatan Kafu potpisao za Korintijans do 2023!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 20:28

Zvezdin promašaj se vraća u domovinu

Nekadašnji krilni fudbaler Crvene zvezde Džonatan Kafu dobio je novu šansu da rehabilituje karijeru. Možda i poslednju! Brzonogi Brazilac, koji je u Evropi najdublji trag, ostavio u redovima Ludogoreca, potpisao je ugovor sa slavnim Korintijansom do 2023. godine, preneli su svi mediji iz Brazila.

Klub iz Sao Paola igra vrlo promenljivo ove sezone u prvenstvu Brazila. Trenutno zauzimaju desetu poziciju, imaju velike probleme sa efikasnošću, o čemu svedoče samo 23 postignuta gola u 20 kola. Pored toga probleme sa povredom ima napadač Žo, pa je angažovanje Džonatana Kafua poslednji pokušaj sportskog sektora Korintijansa da ubrzaju igru i postanu znatno ubojitiji.

Izabrane vesti

Posao oko transfera Kafua u Korintijans je dugo trajao. Krilni fudbaler se brzo dogovorio sa ekipom Vagnera Mansinija. Čak se i prethodne sedmice slikao u trening opremi nove ekipe. Međutim, kockice su se tek nedavno složile. Korintijans je sklopio ugovor sa Al Hazmom iz Saudijske Arabije, prema kojem će imati 70 posto ekonomskih prava na Kafuov ugovor.

Posle odličnih igara za Ludogorec, Kafu je prešao u redove Bordoa. Plaćen je 7,5 miliona evra leta 2017. godine. Međutim, nije mogao da se ustali u redovima francuskog kluba. Godinu dana kasnije pozajmljen je Crvenoj zvezdi. U lošoj uspomeni ostao je navijačima crveno-belih, iako je na Marakani imao godišnja primanja od 700.000 evra. Postigao je samo dva gola.

Beograd mu nije prijao, a čak ni u Arabiji nije uspeo da potvrdi potencijal. Postigao je samo dva gola u zvaničnim mečevima, jedan protiv ekipe Al Ahlija, koju predvodi Vladan Milojević.

Kafu bi trebalo da bude u ekipi već 18. novembra kada Korintijans igra protiv Atletiko Mineira.


tagovi

KorintijansBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara