Erling Haland u dresu Borusije iz Dortmunda (© AFP)
Erling Haland u dresu Borusije iz Dortmunda (© AFP)

Bomba sa Ostrva: Siti dogovorio Halanda, daće mu više od 30.000.00 evra svake godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 01:16

Spreman je ugovor do 2027.

Niko sa saigurnošću ne može da tvrdi hoće li Kilijan Mbape ostati u Pari Sen Žermenu ili preći u Real Madrid. Zato svi znaju da Erling Haland napušta Dortmund. Englezi, izgleda, znaju i gde će. Ako je verovati informacijama sa Ostrva, napadač Borusije će od naredne sezone igrati za Mančester Siti!

Vest je plasirao Dejli mejl, uveravajući da je pola posla završeno tako što je aktuleni prvak Premijer lige dogovorio uslove saradnje sa norveškim centarforom. Prema tima saznanjima, utačan je potpis ugovora do leta 2027. koji će biti jedan od najuosnijih u modernoj istoriji fudbala.

Izabrane vesti

Saznanje ovog izvora kazju da je Siti sa 21-godišnjim napadačem dogovorio platu od 500.000 funti sedmično. Na godišnjem nivou, kad se konvertuje u nama poznatiju valutu, to je 31.370.000 evra po današnjem kursu. Svake sezone. Na obračnu od pet godina, koliko bi trebalo da traje saradnja, Haland bi inkasirao 155.850.000 evra! Ujedno bi daleko nadmašio sadašnjeg najplaćenijeg igrtača Sitija, Kevina de Brujnea, s obzirom da Belgijanac zarađuje 24.720.000 evra po takmičarskom ciklusu. Čak bi Haland stao uz rame Kristijanu Ronaldu i postao drugi na listi zarada u celoj Premijer ligi, jer Mančester junajted na račun Portugalca prosleđuje 31.560.000 evra.

Sreda, 21.00: (1,23) Mančester Siti (7,00) Brajton (14,00)

Činjenica da bi daleko „prešišao“ De Brujnea svakako je diskutabilna sa stanovišta reakcije u svlačionici, međutim, Erling Haland je dokazao u Bundesligi da je prevazišao sredinu i nagovestio da može da igra fudbal na višem nivou, kakav je u Engleskoj. A ni Mančester Siti ne želi da propusti šansu da dovede jednog od najboljih mladih fudbalera sveta, posebno posle neuspele misija angažmana Harija Kejna i potrebe Pepa Gvardiole da dovede klasičnog špica kakvog nema otkako je Serio Kun Aguero napustio Etihad. Haland je taj.

Ako se vest sa Ostrva ispostavi tačnom onda to znači da je Siti pronašao način da zadovolji ogromne finansijske apetite Mina Rajole i Alfa Ingija Halanda, agenta i oca Borusijinog špica. Italijanski menadžer je ranije tražio 40.000.000 evra na ime provizije kako bi realizovao transfer, dok je Haland senior zahtevao 30.000.000 u formi „konsultantskih usluga“ da bi sina primakao plavom delu Mančestera. Upravo takve „ideje“ su odvratile Real Madrid, Bajern, Liverpul, pa i Barselonu od namere da angažuju strelca 25 golova na 26 utakmica ove sezone.

Ostao je drugi deo posla. Čak i da ima dogovor sa Erlingom Halandom, Siti mora da ga otkupi od Borusije. To će, dodaje Dejli mejl, učiniti najkasnije sledeće sedmice, tako što će uplatom od 75.000.000 evra na račun kluba sa Vestfalena aktivirati otkupnu kaluzulu. Ako plati taj novac, Nemci se više ništa ne pitaju, mada se sportski direktor Borusije, Sebastijan Kel, opire.

Još nam se niko nije javio da će platiti ono što tražimo. Znate da postoji otkupna klauzula i za nju postoji rok. Želimo da se situacija reši što pre“, dodao je Kel.

Čini se da je samo pitanje trenutka kad će pući prva transfer bomba ove godine.


tagovi

Mančester SitiErling HalandBorusijaBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara