Bombica u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije: Grafičar doveo najtalentovanijeg Čukinog špica

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 11:16

Pored Nikše Delibašića potpisao i Mihajlo Spasojević

Dobar utisak ostavio je Grafičar u jesenjem delu sezone Prve Mozzart Bet Lige Srbije, pre svega kada je reč o afirmaciji mladih igrača. Primera radi, dres kluba sa Senjaka na početku takmičarske godine nosili su Jovan Mijtović i Kosta Nedeljković, nagovestivši potencijal dostojan ozbiljnih izlaznih transfera.

Žele na tom putu da istraju u klubu sa Senjaka, predvođeni predsednikom Slobodanom Govedaricom, pa su angažovali dva izuzetna pojačanja. U nastavku sezone šef stručnog štaba Marko Neđić moći će da računa na Nikšu Delibašića i Mihajla Spasojevića, igrače sa reputacijom jednih od najtalentovanijih fudbalera na ovim prostorima

Izabrane vesti

Delibašić (8. februara puni 18 godina) je napadač, visok je 188 cm, nosio je dres mlađih selekcija nacionalnog tima na 18 utakmica (11 golova), neretko u ulozi kapitena, kao što je bio slučaj na Evropskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj. U prvom delu sezone u omladinskoj ligi Srbije postigao je pet golova, uz dve asistencije. Delibašić se nedavno pominjao kao potencijalno pojačanje TSC-a, čak bio na pregovorima u Bačkoj Topoli.

Karijeru je započeo u Trepči iz Kosovske Mitrovice, odakle je prešao u Čukarički. Svojevremeno je u prvenstvu Srbije za kadete dao 25 golova u jednoj sezoni, kada je zapao za oko brojnim skautima širom Evrope, pre svih predstavnicima Juventusa i Lajpciga.

Spasojević (20 godina puni 15. februara) je takođe napadač, prošao je celu omladinsku školu kluba sa Banovog brda, kao i sve reprezentativne selekcije Srbije. Iako mlad, ima iskustvo igranja u našoj Superligi, kao i u utakmicama kvalifikacija za Ligu Konferencija.

U Grafičar stiže iz redova Mure, člana prve lige Slovenije.



tagovi

GrafičarMihajlo SpasojevićNikša Delibašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara