Meleg i Zakarić (©Star Sport)
Meleg i Zakarić (©Star Sport)

Borac ima dve meč lopte za titulu: Meleg i Zakarić srušili Želju, Sarajevo ostalo na minus četiri

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 19:07

Banjalučani slavili na Grbavici (2:1), dok je Sarajevo ostalo kraktih rukava u Doboju (0:0)

Deset godina čekanja je bilo previše za navijače Borca, ali su šampionski dani ponovo došli u Banjaluku. Odlična ekipa Marka Maksimovića savladala je Željezničar na Grbavici (2:1) i iskoristila veliki kiks Sarajeva na gostovanju ekipi Mladost Doboj Kakanj (0:0), pa dva kola pre kraja prvenstvene trke ima četiri boda više od Bordo-bijelih.

Banjalučani imaju dve meč lopte pred sobom i dovoljno im je da ostvare jednu pobedu u poslednja dva kola. To će imati priliku da učine već za sedam dana na svom terenu, kada im gostuje Tuzla Siti, ali ako ne uspeju dan odluke će se preseliti na 30. maj, kada Borac ide na noge Slobodi u Tuzlu.

Izabrane vesti

Igrači odluke u današnjem derbiju u Sarajevu bili su bivši igrači Crvene zvezde i Partizana, Goran Zakarić i Dejan Meleg. Prvi je tresao mrežu Josipa Bendera u 67. minutu, a drugi šest minuta kasnije. Jedini pogodak za domaći tim, i to vrlo efektan iz slobodnog udarca, postigao je kapiten Samir Bekrić.

Oba pogotka su predstavljala prave majstorije odličnih veznih igrača Borca. Zakarić je pogodio odličnim udarcem sa 15 metara udaljenosti, dok je Meleg sa slične udaljenosti poslao loptu u rašlje. Željezničar je produžio negativan niz na 14 utakmica bez pobede u prvenstvu.

Sarajevo je prilično loše izgledalo u Doboju. Gosti su imali više od igre u uvodnim trenucima meča, kada su dobre prilike propuštali Milanović i Adukor, posle čega domaćin došao do ravnoteže i počeli da uzvraaju. Šok za goste je mogao da usledi poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Begić gađao u prazan gol, a Adukor u poslednjem trenutku skrenuo loptu pored gola.

Gosti su u drugom poluvremenu pokušavali slobodnim udarcima Mičevića i Mustedanagića, dok je u četvrtom minutu nadoknade Handžić propustio zicer. Posle svega, Sarajevo je meč okončalo bez udarca u okvir gola protivnika, dok je Mladost stigla do vrednog boda u borbi za opstanak.



tagovi

Dejan MelegGoran Zakarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara