Kiril Despodov, kapiten Ludogoreca (©AFP)
Kiril Despodov, kapiten Ludogoreca (©AFP)

Borba Ludogoreca i Levskog za trofej zanima samo Bugare, Srbe i Hrvate

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 10:14

Meč nacionalnog Superkupa, koji je na programu u četvrtak od 19 časova, prenosi se samo u dve države u inostranstvu

Mnogo je parametara koji pokazuju koliko bugarski fudbal nezadrživo pada ka dnu Evrope. Rezultati reprezentacije, mučenje klubova na međunarodnoj sceni, sve manje igrača u ligama na zapadu Starog kontinenta… Sada je stigla nova potvrda, koja je dodatno zabrinula tamošnje medije, prenos jedne od najvažnijih utakmica koje Bugari mogu da ponude ove sezone, između Ludogoreca i Levskog (četvrtak, 19) u Superkupu, prenosiće samo dve države iz inostranstva.

Bez obzira na to što je za termin odabran radni dan, kada nema prevelike ponude, kao i to što je i satnica lepo prilagođena, interesovanje da prenose borbu za prvi trofej u Bugarskoj pokazali su samo Srbija i Hrvatska. U našoj zemlji ovu utakmicu ćete moći da gledate na Sport klubu 2.

Izabrane vesti

Ludogorec je aktuelni šampion Bugarske, treći je po broju osvojenih trofeja u toj zemlji, a večeras bi mogao da unese 19. pehar u svoje vitrine. Levski, osvajač nacionalnog kupa, uradiće sve što može da spreči da se razlika među njima na večitoj listi smanji, ako trijumfuje večeras uzeće svoj 60. trofej. Samo je CSKA iz Sofije trofejniji od plavaca.

Nisu se ni Ludogorec, ni Levski, nešto proslavili u Evropi. Ludogorec je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisan od Dinama iz Zagreba sa dva poraza i ukupnih 6:3, a zatim je u Ligu Evrope ušao tako što je eliminisao Žalgiris tek posle produžeta. S druge strane, malo je nedostajalo da gledamo Levski u Beogradu, ali od duela sa Partizanom u 4. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije ga je odvojio Hamrun sa Malte, eliminisavši ga posle penala.

19.00: (1,85) Ludogorec (3,40) Levski (4,10)

Taj neuspeh je naneo dodatni udarac na ionako siromašnu kasu Levskog, pa je posrnuli velikan iz Sofije prinuđen da proda do kraja prelaznog roka jednog od najboljih igrača. Iz kluba su potvrdili da za trojicu imaju ponude, Sonka Sundberga, Hosea Kordobu i Veltona, a da će posle okršaja sa Ludogorecom samo jednu od njih da prihvate. Još nije poznato koju.

Trenutno smo u kompletnom sastavu, nedostaje nam samo Noa. Želimo da dodamo novi trofej u vitrine, ali svesni smo snage protivnika. U bugarskom fudbalu je teško da neko nekoga može da iznenadi, svi se dobro poznajemo, igrači i treneri. Nama su penali slabija strana, mnogo smo ih promašili u poslednje vreme, tako da želimo da ih izbegnemo ako je to moguće“, kazao je trener Levskog Stanimir Stoilov.

Trenutno je Ludogorec drugi na tabeli šampionata Bugarske, ima pet pobeda i jedan remi, ali i jedan poen manje od lidera CSKA 1948 iz Sofije, koji je doduše odigrao dva meča više. Levski je sedmi na tabeli, sakupio je 12 poena iz pet utakmica. Oba učesnika Superkupa Bugarske su odlagali prvenstvene mečeve zbog evropskih kvalifikacija.

Prošle sezone je Ludogorec savladao Levski na sva tri prvenstvena okršaja, ali je duel u polufinalu Kupa Bugarske pripao timu iz Sofije. Kasnije je Levski u finalu savladao i CSKA, pa ga zato gledamo večeras.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

SUPERKUP BUGARSKE – FINALE

Četvrtak

19.00: (1,85) Ludogorec (3,40) Levski (4,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bugarska 1LudogorecLevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara