Fudbaleri Boltona (©Reuters)
Fudbaleri Boltona (©Reuters)

Borba za opstanak u trećem rangu Engleske – Bolton i Kru bez prava na grešku

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 11:13

Vonderersi nisu pobedili na poslednjih pet prvenstvenih mečeva, a taj niz će pokušati da prekinu u petak od 21.00, u 17. kolu Lige 1

Deluje da će teško ove sezone Bolton da se probije do Čempionšipa. Zapravo, trenutno je bliži ispadanju u četvrti rang. Jedan od važnijih mečeva u borbi za opstanak nekadašnji premijerligaš igra u petak od 21.00 časova, kada će na stadionu Boltonskog univerziteta dočekati „fenjeraša“ Kru.

Obe ekipe su u poslednjih pet kola osvojile samo po jedan bod. S tim što se to od Krua i očekuje, reč je o timu koji se očekivano bori za osptanak, dok su ambicije Vonderersa ipak znatno veće.

Izabrane vesti

21.00: (1,62) Bolton (3,80) Kru (5,80)

Razlika među njima je 10 poena, ali daleko od toga da je Bolton u bezbednoj zoni, pošto od zone ispadanja beži samo četiri boda. Pomalo neočekivana situacija u kojoj se našao posle dobrog početka prvenstva i samo jednog poraza iz prvih osam kola.

Bolton je kroz sličnu situaciju prošao i prošle sezone u Ligi 2, odnosno u četvrtom rangu. Beležio je očajne rezultate u seriji, delovalo je da će da se oprosti od profesionalnog fudbala, ali je serijom pobeda na kraju ipak uspeo da izbori promociju u viši rang.

Takva dešavanja su uostalom i normalna u ligama koje su velike kao ova. Takmiči se 24 kluba, igra se 46 kola i nemoguće je održavati formu tokom čitave godine. Primera radi, u Ligi 1 je do nedavno na tabeli vodio Sanderlend, ali je potom vezao tri poraza i sada je pao na petu poziciju.

Bolton i Kru su prošle godine igrali dva puta, po jednom u Liga kupu i FA kupu. Oba meča, na terenu Vonderersa, pripali su gostima identičnim rezultatom – 3:2.

Trener Krua Dejvid Artel poštuje Bolton i njegovu veličinu, ali i najavljuje novi trijumf nad njim.

Mislim da svaki klub koji ima takvu istoriju i toliko navijača uz sebe kao Bolton oseća pritisak da uvek pobeđuje. Nismo navikli da gledamo Bolton u Ligi 1. Pokušaćemo da iskoristimo priliku koja nam se ukaže najbolje što možemo. Naučili smo da u fudbalu ništa ne dolazi sa lakoćom. Važno je da se držimo zajedno, da budemo mirni pred olujom i da nastavimo da radimo vredno. Oktobar nam je bio loš, sada želimo da dobrim rezultatom krenemo ka napred“, poručio je Artel.


tagovi

Engleska 3BoltonKru Aleksandra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara