Uroš Račić na meču protiv Atletika (©Reuters)
Uroš Račić na meču protiv Atletika (©Reuters)

Bordalas dozira minutažu Račiću, a on talisman Valensije

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.03.22. | 17:00

Zanimljiva statistika srpskog veziste

Uroš Račić ne igra sezonu kakvoj se možda nadao, pogotovo jer mu Hoze Bordalas od dolaska na klupu konstantno dozira minutažu.

Bordalas se navodno u krugovima bliskim klubu nekoliko puta osvrtao na Račića sa idejom da od njega napravi “vojnika“ kluba, da mu pojača karakter pre nego što mu ukaže veće poverenje.

Izabrane vesti

Svakako, Račić je od jeseni uglavnom mečeve počinjao sa klupe. Hugo Giljamon je uglavnom bio u tandemu sa Danijelom Vasom. Danac je u međuvremenu prešao u Atletiko Madrid, a Račić nije dobio unapređenje pošto je u poslednjem trenutku doveden Ilaiš Moriba. Međutim, stvari bi mogle da se promene u korist srpskog veziste...

Subota, 21.00: (2,55) Hetafe (3,05) Valensija (3,25)

Naime, Račić je počeo poslednje dve ligaške utakmice, a Valensija je obe dobila i tako prekinula dvomesečni post koji je prošaran sa samo dva remija. Sve ostalo bili su porazi.

Račić je posle ove dve pobede postao Valensijin talisman. Jer, kad god je počinjao utakmicu, Slepi miševi nisu bili poraženi. Od osam utakmica u prvenstvu koje je počeo Valensija je dobila i remizirala po četiri. Protiv Granade, Levantea, Viljareala i Majorke, uz nerešene ishode protiv Majorke, Granade, Real Sosijedada i Atletiko Madrida.

U Kupu kralja bio je starter u prva četiri kola, u pobedama nad Utriljasom, Arenterirom, Kartagenom i Atletiko Balearesom.

Možda bi posle ove dve pobede Račić mogao da dobije više minuta...


tagovi

Uroš RačićValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara