Džoš Madža (©AFP)
Džoš Madža (©AFP)

Bordo je gubitnik dana u Francuskoj, Mec bi mogao da mu "ukrade" promociju

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 23:02

Kolo pre kraja šampionata u Ligi 2 i dalje nije poznat nijedan putnik u elitni rang

Do pre svega desetak dana činilo se da je borba za vrh u francuskoj drugoj ligi praktično rešena. Avr je jezdio Ligom 2, Bordo dodao gas u finišu i uhvatio korak za liderom, pa je delovalo da će ruku pod ruku zajedno u elitno društvo. Međutim, ovog petka se situacija ozbiljno zakuvala pošto je Mec pripretio da jednog od dva pomenuta tima ostavi bez karte za povratak u Ligu 1.

Iznenađujuć rasplet viđen je u pretposlednjem, 37. kolu Lige 2, budući da dva do večeras vodeća tima prvenstva nisu upisala pobede. Avr je remizirao sa Bastijom (1:1), Bordo je poražen od Anesija (1:0), što je Mec iskoristio i savladavši Sošo (1:0) ušunjao se između dva tima.

Izabrane vesti

Avr je ostao na vrhu, ima 72 boda i još ima najveće šanse za plasman u Ligu 1, mada je mogao odavno da završi posao, s obzirom na to da mu je večerašnji meč bio treći vezani bez pobede. Međutim, Bordo bi skupo mogao da plati kiks jer je pao na treću poziciju. Ima isti broj bodova kao i Mec (69), ali za tri gola slabiju gol razliku.

Anesi je do pobedonosnog gola stigao u 9. minutu preko Vensana Pažoa, momka što je u prethodne tri sezone nastupao upravo za Mec, učinivši tako veliku uslugu doskorašnjem klubu. Bordo u prvom poluvremenu nije uspeo da uputi nijedan udarac u okvir protivničkog gola, ali je u drugom vršio neverovatan pritisak na rivala. Nije vredelo, domaćin je izdržao i sa večerašnja tri boda dodatno se udaljio od opasne zone (dva boda više od prvog tima ispod crte).

Avr je u Bastiji takođe bio na pragu poraza, od 53. minuta je imao gol zaostatka, ali je u 88. uspeo da ga nadoknadi i spasi se trećeg vezanog poraza. U poslednjem kolu biće mu potreban remi kako bi se vratio u Ligu 1, a možda ni toliko ukoliko Mec ili Bordo ne upišu pobedu u poslednjih 90 minuta.

Teži posao očekuje Mec, budući da mu na noge dolazi četvrtoplasirana Bastija, istina bez rezultatskog motiva, dok Bordo dočekuje Rodeza, koji je bez pobede na poslednjih pet utakmica. Neće ni Avru biti lako, jer iako gostuje davljeniku Dižonu, radi se o timu koji je neporažen na prethodnih osam mečeva!

FRANCUSKA 2 – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Anesi – Bordo 1:0 (1:0)

Bastija – Avr 1:1 (0:0)

Kaen – Sent Etjen 2:2 (0:2)

Dižon – Pariz 1:1 (0:0)

Gengam – Nior 2:0 (1:0)

Laval – Nim 2:0 (2:0)

Kevili – Amijen 1:3 (1:0)

Rodez – Po 2:3 (1:3)

Sošo – Mec 0:1 (0:0)

Valensijan – Grenobl 1:0



tagovi

AvrMecBordoLiga 2francuska liga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara