Migel Borha (©Reuters)
Migel Borha (©Reuters)

Borha i Fernandez drže River na čelu, Milioneri se čuvali za Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 03:26

Argentina 1: Lider na prepunom Monumentalu pobedio gradskog rivala Platense koji s klupe vodi legenda Boke Martin Palermo sa 2:1

Fanstastičan je River Plejt ove sezone u Ligi profesional, na pragu je da skine Boku s trona u Argentini. Posle 17 kola jedini rival četi Martin Demikelisa za titulu je gradski rival San Lorenco. Posle poraza u Kordobi od Taljeresa prošle nedelje (1:2), što je prvi neuspeh u 2023. godini u prvenstvu, Milioneri su se vratili u pobednički ritam pobedom na Monumentalu protiv Platensea sa 2:1 u 17. kolu šampionata Gaučosa.

Stigao je Martin Palermo na neprijateljsku teritoriju. Legenda Boke solidno vodi maleni tim koji je dobro namučio velikana. U prvom planu ovog puta bili su iskusni igrači, Kolumbijac Migel Borha i kreator na sredini terna Naćo Fernandez.

Izabrane vesti

Samo što je počeo meč, Pablo Solari je pobegao po desnoj strani, odlično centrirao, a na pravom mestu bio je kolumbijski reprezentativac, nekadašnju igrač Palmeirasa, Gremija i Juniroa iz Barankilje. On je dobio prednost u špicu u odnosu na mladog Lukasa Beltrana koji bi ovog leta movao da ode u Benfiku ili Atletiko, kao i Venecuelanca, veterana Solomona Rondona.

Ima Martin Demikelis velki izvor kvalitetnih igrača, pogotovo u napadu. Beltran je ušao u 67. minutu umesto Borhe, a šansu u nastavku dobio je i Matijas Suarez. Gosti su izjednačili 10 minuta kasnije, kada je Martinez tek deveti put ove sezone matirao pouzdanog čuvara mreže lidera Franka Armanija.

Konačan rezultat za pobedu doneo je iskusni vezista Naćo Fernandez koji se prošle godne vratio u staro jato. Branio je je branio dve godine boje brazilskog Atletiko Mineira, stigao je do titule u Brazilu 2021. godine, ali se vratio u u tabor velikana iz Buenos Ajresa za koji je igrao u prvom mandatu pet godine pre dolaska u Belo Oriozonte.

On je odlično ispratio akciju svog tima i sa desetak metara doneo u 55. minutu, ispostaviće se, tri boda Milionerima i ostanak na čelu sa pet bdoova više od San Lorenca.

Fernadezu je ovo četvrti gol u sezoni. Riveru je zabeležio šestu pobedu pred svojim navjačima, a jedini iznenađujući poraz je doživljen protiv Arsenal Sarandija na početku sezone.

Nije River zapinjao na ovom meču jer ga za četiri dana očekuje jedan od ključnih mečeva u Kopa Libertadores u Peruu protiv Sporting Krstala. Posle tri kola, Milioneri su na poslednjem mestu u grupi najjačeg takmičenja u Južnoj Americi sa samo tri boda. Lider je Fluminense koji je početkom meseca pregazio River na Marakani sa 5:1.

ARGENTINA 1 – 17. KOLO

Petak

Arsenal Sarandi – Independijente 2:1 (1:0)

/Laso 9ag, Pons 63 – Himenez 77/

Godoj Kruz – Himnasija 2:0 (1:0)

/Aljende 31/

Rosario Sentral – Defensa i Hustisija 2:1 (1:1)

/Kintana 13, Malkora 55 – Bogarin 10/

Estudijantes – Banfild 1:0 (0:0)

/Godoj 52/

Sentral Kordoba – Union Santa Fe 0:1 (0:0)

/Roldan 87/

Subota

Argentinos Juniors – Boka Juniors 0:1 (0:0)

/Merentijel 89/

San Lorenco – Instituto 2:0 (0:0)

/Vombergar 71pen, 87pen/

Nedelja

Lanus – Njuels Old Bojs 1:0 (1:0)

/Dijaz 15/

Tigre – Atletiko Tukuman 0:0

Belgrano – Taljeres Kordoba 1:1 (1:0)

/Vegazi 45+2 – Bustos 54/

Kolon – Barakas Sentral 1:1 (1:0)

/Alvarez 40 – Tapija 61/

Sarmijento – Urakan 0:0

Ponedeljak

River Plejt – Platense 2:1 (1:1)

/Borha 2, Fernandez 55 – Martinez 12/



tagovi

Argentina 1ArgentinaJužna AmerikaRiver PlejtPlatense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara