@JuniorClubSA
@JuniorClubSA

Borha završava započet posao u jedinom takmičenju u kojem postiže golove

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 22:58

Bivši napadač Crvene zvezde ponovo u startnoj postavi Atletiko Juniora

Kristijan Borha je potreban Atletiko Junioru. Šest utakmica u kolumbijskom prvenstvu odigrao je nekadašnji napadač Crvene zvezde, ali bez postignutog gola, uz samo jednu asistenciju. To je rezultiralo, da trener kluba iz Barankilje posegne za alternativnim rešenjem i u startnu postavu na prethodna dva meča, sa Onse Kaldasom i Deportivo Kalijem uvrsti veterana Karmela Valensiju. Ovaj je za poverenje uzvratio postignutim golom porotiv Onse Kaldasa, ali je jasno da je ovom sastavu neophodno da Borha konačno probije barijeru i konačno zaigra na način na koji je to činio prošle sezone u dresu LDU-a.

Da bi Kup Kolumbije mogao da bude upravo to takmičenje, pokazao je prvi meč osmine finala između Juniora iz Barankilje i Deportivo Pereire, koji je završen rezultatom 4:3, a Borha postigao dva gola za pobednički tim. Uzbuđenja se očekuju i u noćašnjem meču, kao i da snažni napadač ponovo zaigra u startnoj postavi i nastavi tamo gde je stao pre samo šest dana.

Izabrane vesti

03.00: (3,30) Deportivo Pereira (3,10) Junior (2,20)

Junioru pripada uloga favorita, ne samo zbog stanja na tabeli i objektivne razlike u kvalitetu, već i zbog tradicije, koja je apsolutno na strani kluba iz Barankilje. Crveno-beli imaju čak šest vezanih pobeda nad ovim rivalom, a poraz nisu doživeli na čak 12 uzastopnih okršaja, pa i te kako ima razloga da se veruje u njihov novi trijumf.

Prvi meč je bio pun preorketa. Borha je golovima u 16. i 57. minutu dva puta dovodio domaćina u vođstvo, ali je Pereira preokrenula pogocima Arizale i autogolom Fuentesa. Ipak, domaćin imao snage da se potpuno oporavi i stigne do trijumfa. Fredi Hinestroza u 74. minutu izjednačio na 3:3, dok je za konačno slavlje bio zaslužan Lari Vaskez u trećem minutu nadoknade.

Kako najavljuju tamošnji mediji, trener Ateltiko Juniora Arturo Rejes će večeras zaigrati u formaciji 4-3-3, a Borhi će društvo u navali činiti Fredi Hinestrora i Luis Gonzales.


tagovi

Kup KolumbijeKristijan BorhaJunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara