Milan Borjan i reprezentativci Kanade (Foto: AFP)
Milan Borjan i reprezentativci Kanade (Foto: AFP)

Borjana u poslednjim sekundama savladao saigrač i ostavio Kanadu bez pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 03:33

Razočarenje za Kanakse duboko u sudijskoj nadoknadi

Počeo je Gold Kup, a jedna od selekcija koje pretenduju na osvajanje šampionata Konkakafa je odmah kiksnula. Kanada je na BMO Fildu u Torontu remizirala sa reprezentaciju Gvadalupea - 2:2 (0:1).

Bili su Kanađani na pragu pobede i to posle preokreta, ali... Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade kada je defanzivac Džejsen Rasel Rou zatresao sopstvenu mrežu. Milan Borjan je bio nemoćan, usledilo je veliko slavlje fudbalera Gvadalupea. Obe selekcije imaju po bod u Grupi D, u kojoj se nalaze i selekcije Gvatemale i Kube.

Izabrane vesti

Golmana Crvene zvezde na pozajmici u Slovanu iz Bratislave jedini put su protivnici savladali u 23. minutu. Napadač Ostendea Tijeri Ebrouz, koji je svojevremeno bio i član omladinskih kategorija Mančester Sitija, uspeo je da se izborio za poziciju na samo par metara od gola Kanade i rutinski sa ivice peterca matirao Borjana.

Krenuli su Kanađani silovito po izjednačenje, ali nisu uspeli do poluvremena da zatresu mrežu Gvadalupea. Ipak, posle samo pet minuta igre u nastavku došlo je do promene na semaforu. Napadač meksičke Tihuane, Luka Kavalini, porvanao je rezultat na asistenciju Džuniora Hojleta - 1:1.

Stigli su i do preokreta u 71. minutu, kada je Medi Lina postigao autogol. Ipak, nije bilo dovoljno za slavlje, jer je Rasel Rou uzvratio istom merom na drugoj strani. Posle centaršuta sa leve strane nije se najbolje snašao i smestio je mrežu pored svog golmana za konačanih 2:2.

GOLD KUP (SAD I KANADA) - 1. KOLO

GRUPA D

Sreda

Kanada - Gvadalupe 2:2 (0:1)

/Kavalini 49, Lina 71ag - Embrouz 23, Rasel Rou 90+4ag/

Gvatemala - Kuba U TOKU



tagovi

Reprezentacija KanadeGvadalupeGold KupMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara