Nikolas Džekson (Reuters)
Nikolas Džekson (Reuters)

Bornmut je tek počeo... Ide 25.000.000 za Viljarealovo otkriće

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 03:32

Biće ovo zanimljiv januar na Vitalitiju

Prilično je miran bio Bornmut letos u prelaznom roku ali zato bi sada u januaru mogao da uzdrma pijacu serijom pojačanja.

Dok klubovi poput Mančester Junajteda, Totenhema, Njukasla ili Evertona nisu kupili nijedno pojačanje, Bornmut je već potrošio oko 25.000.000 evra na Lorijanovo krilo Danga Utaru i tako samo otvorio zimski šoping koji se tek zahuktao. Na Vitaliti stadionu će izgleda biti prilično buran zimski prelazni rok...

Izabrane vesti

Poslednje vesti sa Ostrva glase da Bornmut pobeđuje Sautempton u trci za potpis Viljarealovog ofanzivca Nikolasa Džeksona.

Momak je prošle sezone debitovao za prvi tim Viljareala, igrao kao ofanzivni vezni ili desno krilo a veći deo sezone je proveo u B timu. Prošlog leta je definitivno priključen prvotimcima i ove sezone dobio ozbiljnu minutažu na poziciji centarfora. Dao je samo dva gola ali dovoljno da privuče interes sa Ostrva.

Prvo je zvao Sautemtpon nudio 20.000.000 evra ali je Viljareal odbio. Kada je Bornmut ponudio 25.000.000 evra, španski klub je promenio ploču i otvorio vrata za transfer. Kako i ne bi, Džekson ih nije koštao skoro ništa, ima samo 21 godinu, nije nosilac igre i doneće lepu zaradu. Ako Sautempton uskoro ne izađe sa nekom drastično većom ponudom, Džekson bi u narednim danima trebalo da postane drugo zimsko pojačanje Borntmuta.

Ali ne i poslednje. Radi se na još nekoliko frontova.

Bornmut želi nezadovoljnog Kejlora Navasa iz Pari Sen Žermena kao rešenje na gol liniji jer do sada Neto i Travers nisu ispunili očekivanja. Ako ne dođe Navas, alternativa je iskusni Irac Daren Rendolf koji je u Vest Hemu tek treći izbor iza Areole i Fabijanskog.

Takođe, Bortnmut je ponudio nešto manje od 15.000.000 evra za napadača Antoana Semenja iz Bristol Sitija. Isti novac nudi i lider Čempionšipa Barnli ali Bornmutova prednost je premijerligaški status. Pitanje je da li Bristol sme da proda Semenja jer on trenutno pravi razliku u borbi za opstanak i bez njega rizikuju pad u trećeligaški rang.

Paralelno, Bornmut radi i na dovođenju levog beka, a mete je pronašao u Seriji A. Pokušaće da pozajmi nekog od rezervnih bekova Intera i Rome. Prva opcija je Robins Gosens iz Intera koji u većem delu sezone ulazi sa klupe, dok je druga meta Urugvajac Matijas Vinja koji u Romi ne igra mnogo kod Murinja.  

Ali moguć je ovog januara i jedan odlazak iz Bornmuta. Arsenal je ozbiljno zagrizao za krilnog napadača Džejdona Entonija. On je deset godina proveo u Arsenalovoj školi ali nije dobio šansu u prvom timu. Izuzetno se sviđa Mikelu Arteti i Arsenal bi mogao da ponudi oko 15.000.000 evra već ove zime jer su za mladog ofanzivca zainteresovani i Lester, Leverkuzen i Borusija Menhehngladbah.


tagovi

Nikolas DžeksonZimski prelazni rok 2023Kejlor NavasMatijas VinjaRobin Gosens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara