Geri O'Nil i Andoni Iraola (©Reuters)
Geri O'Nil i Andoni Iraola (©Reuters)

Bornmut se spasiocu zahvalio otkazom i ekspresno predstavio zamenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 18:44

Andoni Iraola novi trenet Trešnjica

Uoči početka sezone mnogi su ga precrtali, kada mu je Liverpul spakovao devet komada i ono malo ljudi što je verovalo u njega izgubilo je veru, a onda je na klupu Bornmuta došao neiskusni Geri O’Nil i odveo ga u mirnu luku. I u znak zahvalnosti dobio – otkaz.

Pomalo izenađujuća vest stigla je sa Ostrva ovog ponedeljka. Uprava Trešnjica odlučila je da se rastane sa 40-godišnjim stručnjakom i neliko sati kasnije na mesto novog trenera promovisala Andonija Iraolu.

Izabrane vesti

O’Nil je ekipu preuzeo već u petom kolu, odmah posle debakla na Enfildu. Doduše, tada kao vršilac dužnosti, ali je zbog odličnih rezultata uoči početka Mundijala trajno dobio posao i Trešnjicama obezbedio mirnu završnicu sezone ostvarivši deset pobeda i šest remija. Ipak, američki vlasnik Bil Foli procenio je da klub ne može da ostvari ambicije sa O’Nilom na čelu.

"Gerijevo dostignuće je ono na čemu ću mu uvek biti zahvalan. On će imati dugu trenersku karijeru, ali smatramo da je u ovom trenutku promena u najboljem interesu fudbalskog kluba. Želeo bih da iskažem svoju zahvalnost Geriju i poželim mu sve najbolje u budućnost", rekao je između ostalog Foli.

Engleskog stručnjaka će na Vitalitiju zameniti Iraola koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Bornmutom. Legendarni fudbaler Bilbaa trenersku karijeru je započeo na Kipru pre pet godina kada je preuzeo AEK iz Larnake, a potom je jednu sezonu vodio Mirandes pre nego što je stigao na klupu Rajo Valjekana, koji je prvo uzeo u Primeru, potom i vodio do 12. i 11. mesta u elitnom rangu španskog prvenstva. Ipak, po završetku sezone odlučio je da ne produži ugovor sa klubom i potraži novi izazov.

Osim po neočekivano visokom plasmanu u Primeri, Iraola će u Valjekanu ostati upamćen po tome što je na pet utakmica protiv Barselone ostvario tri pobede i samo jedan poraz, a Rajo je ove sezone bio tim sa najviše oduzetih lopti na protivničkoj trećini terena u Ligama petice, što donekle nagoveštava kakav bi fudbal mogli da očekuju navijači Bornmuta naredne takmičarske godine.



tagovi

BornmutAndoni Iraola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara