Miloš Kerkez (©Reuters)
Miloš Kerkez (©Reuters)

Bornmut ušao u pregovore o transferu Kerkeza

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 19:17

Mladi bek želja premijerligaša

Odličnu procenu napravio je AZ Alkmar kada je krajem januara 2022. otkupio od Milana Miloša Kerkeza za nešto više od milion evra. Momak rođen u Vrbasu 2003. godine tokom fudbalskog školovanja u austriji i mađarskoj privukao je pažnju čuvenog Paola Maldinija, ali u Milanu nisu imali strpljenja za njega i posle samo godinu dana pustili su ga da ode u Holandiju. Za samo dve godine u AZ-u, Kerkez je značajno napredovao, postao standardan reprezentativac Mađarske i jedan od traženijih levih bekova Evrope.

Bio je mladi fudbaler na meti Borusije Dortmund, Lacija, Lidsa, Njukasla i Lestera, delovalo je da bi ovog leta mogao u Benfiku, ali pošto je taj posao propao, u trku se uključio Bornmut.

Izabrane vesti

Englezi pišu da su Trešnjice već započele pregovore sa klubom iz Alkmara povodom trasnfera Miloša Kerkeza, međutim, ističe se da bi i njih, kao Orlove iz Lisabona, moglo da odbije obeštećenje od 20.000.000 evra.

AZ ne želi da ide ispod te cene, niti da pristane na rate, već traži odmah pun iznos. Zbog tvrdoglavosti Holanđana, Milošu je propala želja da se preseli u Lisabon.

"Milošu je najveća želja da igra za Benfiku. Novac nam nije najvažniji. Da jeste, prihvatili bismo neku od ponuda iz Engleske", pričao je pre nekih mesec dana njegov otac.

Benfika je u međuvremenu angažovala Đordija Albu, tako da neće biti iznenađenje ukoliko 19-godišnji Kerkez zaigra na Ostrvu.

Bornmut se prošle sezone dugo preznojavao da sačuva premijerligaški status, a ovog leta je krenuo u rekonstrukciju. Na iznenađenje mnogih smenjen je trener Geri O'Nil koji je uspeo da izbori opstanak. Umesto njega angažovan je Andoni Iraola, koji nije želeo da produži ugovor sa Rajo Valjekanom.

Što se tiče igračkog kadra, iz Sasuola je za 25.500.000 evra angažovan ofanzivni vezista Hamed Traore, a iz Rome za 11.000.000 krilni napadač Džastin Klajvert.


tagovi

Miloš KerkezBornmutLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara