Komentari na vest

Boškov našeg doba iliti zašto su Italijani obožavali Sinišu Mihajlovića

M

Milka B.

pre preko 1 godinu

Divan tekst o Siniši i o jednoj mešavini sveta kako Internacionalnog tako i onog razvrstanog po socijalnoj sferi ! Samo osoba sa jakom i dubokom socijalnom intiligencijom može da se prožima , uklapa ali i iskače iz društvenih slojeva da bi u njih opet ušao i trajao dugo a u Sinišinom slučaju intenzivno i zauvek. Njegova životna tema je bila jasna iako nenamerna, hrabra iako s preprekama , bezvremenska iako prekinuta! Ništa nije radio namerno , znao je da ima svestrani kvalitet kao bazu, i ljudsku i sportski, i odatle i hrabrost da bude ono što jeste. Istina, na duge staze, uvek otplati. Na njoj se ne insistira , ona jedina pliva bestežinskom snagom… Suze svih nas koji smo ga voleli i koji živimo ovde onde, ( ja iz Srbije u Italiji već 21 godinu po pitanju sporta), suze svih koji su ovih dana zastali da odaju počast i pohvalu Siniši Mihailović, suze su u kojima se mnogi prepoznaju, u kojima traže pohvalu za život, identifikaciju u veličini i zahvalnost za oličenje snage u neobičnom čoveku koji je na najobičniji način bio ono što zaista jeste i čiji tragovi će ostati pomalo u svim ovovremenskim ljudima i društvu …. Jer on se uzdigao, zalomio pod prečku svojom levicom, odbio se od zemlju i zaplovio …. prolazan i neprolazan…. Hvala Zemlji koja ga je opevala!
B

Beseda.

pre preko 1 godinu

Pamtim ga kao igrača na zalasku karireje, na klupi pored Manćinija, izvalčenju Katanije iz blata. Davanju prostora Donarumi, Kalabriji i Romanjoliju, ovom odlukom možda je napravio prekretnicu u Milanu što se tiče mladih igrača i poverenja u iste. Njegovu fudblasku filozovfiju shavtio sam nakon njegovog odlaska sa najvrelije klupe u zemlji. Okrenuo sam tada glavu Sinišinoj ideju da podmladi selekciju, oblikuje neku modernu reprezentaciju i usmeri igrače da na pravi način predstavljaju sebe, svoju zemlju i poštuju protivnika ma koliko zle krvi bilo. Bio sam ubeđen da je potpao pod uticaj ljudi koji su po mom mišljenu koje i danas nepromenjeno, bili kamen spoticanja našem fudbalu u celini.Složićemo se da su menadžeri, sama prodaja igrača, ko i preko koga igra za nacionalni tim tada odlična stvar glavna tema deceniju unazad , pa se neko drznuo da pripiše selektoru da nije iskren u svojim namerama i ja sam kao slep pratio taj barjak, ona naša čuvena ''ko će koga...''.Kasno sam shvatio koje su bile njegove namere, a on je onda prihvatio krivicu, ustao sa klupe dostajanstveno i bez pompe se vratio svojoj drugoj kući.
:

:::

pre preko 1 godinu

У реду је Пантелићу схватили смо да је бити националиста најгора ствар на свету, одмори мало..
G

Gost23

pre preko 1 godinu

Brate Željko... Razbio si sa ovim tekstom, svaka čast! Kakva oda našem Mihi!
C

Cunigno

pre preko 1 godinu

Ono što me je nateralo da ostavim komentar pored izjave saučešća je da kažem da je ovaj tekst vrlo kvalitetno i nadareno napisan. Jedno veliko bravo za autora članka.
М

Мирослав Поповић

pre preko 1 godinu

Одавно нисам прочитао квалитетнији и позитивнији текст
e

ej

pre preko 1 godinu

Dao ga dortmundu desnom nogom,kup uefa...
d

deki maky

pre preko 1 godinu

Legende ne umiru !!!!!
p

prti

pre preko 1 godinu

Nebo se otvorilo te 91' i evo danas ponovo ali ovaj put da primi svog sina u vecni raj...
m

moni

pre preko 1 godinu

počivaj u miru legendo
Д

Домаћин

pre preko 1 godinu

Упало ми је нешто у око...Какав текст.Какав човек.Каква громада од човека.И без обзира што више није са нама, Синиша је испунио обећање победио је и то 2 пута,као лав се борио до последњег тренутка.Звезда треба да му ода почаст па чак и назове неки део клуба,стадиона небитно по њему.Синиша Михајловић заувек један од нас.
F

Firga

pre preko 1 godinu

Kako obozavali? Valjda ga jos obozavaju.
g

gogofif

pre preko 1 godinu

POCIVAJ U MIRU SINISA
g

gogofif

pre preko 1 godinu

POCIVAJ U MIRU SINISA
V

VV

pre preko 1 godinu

Miha je pošo svom Vujketu da oru nebeske njive. Velikani. Teško je.. Mlad čovek. Ljudina koji je Novom Sadu i Vojvodini mnogo više dao neg mnogi Novosađani koji su igrali za Vojvodinu. Svi mi koji smo bili na oproštajnom meču 2007 protiv Intera nas 20 hiljada i koji smo ga pratili i navijali od 88 kad je došo sa 19 g iz Borova u Vojvodinu ćemo zauvek pamtiti Sinišu Mihu Mihajlovića
T

Taj sam

pre preko 1 godinu

kada je govorio o Arkanu i Ratku Mladiću kao patriotama koji su branili svoj narod. A zar nisu to radili cemu ovo u tekstu
K

Kontroverzni Srbin

pre preko 1 godinu

Ne nisu,takva razmisljnje nas I jeste unazadilo 100’godina
М

Митт

pre preko 1 godinu

За све оне који пљују генерала Младића, а себе сматрају Србима бих поручио (кад смо се већ тога дотакли) да би се нама Србима у БиХ поновила НДХ да њега није било! Човјек који је као начелник штаба више провео времена међу војницима на линији фронта, него у штабу заслужује сво поштовање српскога народа. Он је наше очеве (ја сам рођен '94) ујединио под један барјак, да се опет не дијелимо на четнике и партизане! Чак и у монтираном хашком процесу му нису нашли да је наредио прогоне, убиства и било који вид ратног злочина. Зашто је онда проблем и гријех рећи да је Ратко Младић српски херој? Изгледа, да сви сем нас Срба и Руса могу да славе своје хероје.