Nije dobio podršku: Ivajlo Petev, Foto: Reuters
Nije dobio podršku: Ivajlo Petev, Foto: Reuters

Bosna i Hercegovina još bez selektora: Petev "pao" na glasanju Izvršnog odbora

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 17:07

Nova sednica, sa istim ciljem, zakazana za sutra

Izbor selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nije okončan danas uprkos planovima i najavama, a razlog je neslaganje članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza usled kojeg je nova sednica zakazana za sutra.

Iako je sednica Izvršnog odbora održana u predvienom terminu, selektorsko mesto upražnjeno od novembra 2020. godine i rastanka Zmajeva sa Dušanom Bajevićem, nije popunjeno usled nesuglasica, prenosi portal Klix.ba.

Izabrane vesti

Komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sofrenić i Ivan Beus je pre sednice Izvršnog odbora odabrala Ivajla Peteva i predložila ga kao kandidata. Međutim, bugarski stručnjak nije dobio poverenje Izvršnog odbora u vidu dvotrećinske većine glasova, te bi nova sednica trebalo da bude održana sutra.

Na sednici zakazanoj za utorak kriterijumi će se svesti samo na većinu glasova, odnosno da selektor će biti izabran ukoliko za njega bude više od polovine prisutnih delegata.

Promenom statuta predviđeno je da novi selektor, mora da ima i najmanje jedan glas predstavnika FS Republike Srpske i dva iz Saveza Bosne i Hercegovine.

Bugarin koji je trenutno bez angažama trenerskim poslom počeo je da se bavi u Ludogorecu, a predvodio je i AEL Limasol, reprezentaciju Bugarske, Dinamo Zagreb, Omoniju, Al Kadisijah i Jagjeloniju.

Bosna i Hercegovina bez selektora je od rastanka sa Dušanom Bajevićem 19. novembra 2020. godine. Iskusni strateg na klupu Zmajeva je seo u decembru 2019. godine, ali je posle neuspeha u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Severne Irske u kojem su naši susedi eliminisani posle penala (4:5) i samo dva osvojena boda u šest utakmica grupne faze Lige nacija došlo do okončanja saradnje.


tagovi

Ivajlo PetevBosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara