Fudbaleri Botafoga (©Reuters)
Fudbaleri Botafoga (©Reuters)

Botafogo gazi, Palmeiras u nokdaunu, Skolari pocrveneo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 02:08

Brazil 1: Lider pobedio grradskog rivala Vasko sa 2:0 i učvrstio se na čelu. Gremio i dalje prvi pratilac tima iz Rija, Flamengo se budi, šampion u krizi, a Felipao opet ispoljio buran temperament

Umesto borbe za opstanak, Botafogo je hit u Brazilu. Najnepopularniji tim u Rio de Žaneiru od "velike četvorke“ (još i Flamengo, Fluminense i Vasko) je lider Serije A sa čak sedam bodova vipe od najbližeg prtioca, povratnika u elitni rang, Gremija.

Tim koji je bio „jo-jo“ prethodnih godina, uvek između najboljeg i drugog ranga, krenuo je po krunu u Brazileirau. Tek je trećina šampionata, ali kao igraju Tikinjo Soares i drugovi i to je moguće. Na startu sezone je pobeđen Flamengo, prošle nedelje i Palmeiras i to u gostima i nagoveštaj da je ovo sezona iz snova za tim iz Rija.

Izabrane vesti

U malom gradskom derbiju, Botafogo je pobedio očajni Vasko sa Gamu sa 2:0 (0:0) u 13. kolu šampionata Brazila.

Lider najbolje lige u zemlji fudbala je ostvario i sedmu pobedu pred svojim navijačima (maksimalan učinak), a za tih 630 minuta na stadionu Nilton Santos mreža trenutno najboljeg tima u prvenstvu se samo jednom zatresla. U nastavku je slomljen otpor Moreplovaca, golovima Luisa Enrikea, posle asistencije najboljeg igrača tima Tikinja Soaresa, dok je u poslednjim trenucima meča Karlos Alberto samo potvrdio pobedi i nova tri boda. Vasko je ostao na dnu i imaće nekadašnji šampion Južne Amerike velikih problema da ostane u ligi.

Palmeriras se prošle godine prošetao do titule, a ove Verdao posrće. Na tri prethodna meča je osvojio samo bod. Posle minimalnih poraza od Baije i Botafoga, tim iz Sao Paula je bio blizu trijumfa u Kuritibi protiv Atletiko Paranaensea. Vodio je sa 2:0 golovima Endrika i Garbijela Menina. Mladi napadač Endirk je nije realizovao penal u uvodnim trenucima meča.

Činilo se da će gosti lako da dobiju finalistu Kopa Libertadoresa prošle goidne, ali su Viktor Bueno i Vitor Roke doneli bod domaćinu – 2:2 i nove brige za trofejnog portugalskog stručnjaka Abela Fereiru.

U krizi je i Atletiko Mineiro. Posle iznenadnog odlaska Argentinca Eduarda Ćaća Kudeta s kormila tima iz Belo Orizontea na klupu je seo vremešni Luz Felipe Skolari. Buran temperament popularni Felipao je ispoljio i u gradskom derbiju protiv Amerike – 2:2. Sećamo se još sukoba sa našim Ivicim Dragutinovićem u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kada je bio selektor Portugalije. Vuk dlaku menja, ali ćud nikako. Dobio je crveni karton u finišu poluvremena zbog prigovora sudiji. Zaračo i Hulk su doneli domaćinu lepih 2:0, ali je u nastavku Gonzalo Mastrijani sa dva gola, u 59. i 72. minutu, zaledio stadion Mineirao.

Amerika je u finišu imala dva dobre šanse i za potpuni preokret, ali slađi bod osvaja, dok je šampion iz 2021. godine u problemima, bez pobede je već četiri kola i tek je na 10. mestu u elitnoj ligi Brazila. Amerika je i dalje na mestu koje vodi u niži rang, ali hrabri igra protiv poznatijeg gradskog rivala i najava boljih igara u nastavku sezone.

BRAZIL 1 – 13. KOLO

Subota

Sao Paulo – Fluminense 1:0 (0:0)

/Lusijano 88/

Baija – Gremio 1:2 (1:1)

/Kajki 21 – Kristaldo 9, Martins 90+5/

Flamengo – Fortaleza 2:0 (1:0)

/Barbosa 16, De Araskaeta 64/

Nedelja

Internasional – Kruzeiro 0:0

Korintijans – Bragantino 0:1 (0:1)

/Eduardo Saša 18/

Atletiko PR – Palmeiras 2:2 (0:1)

/Bueno 67pen, Roke 73 – Endrik 23, Menino 58/

Atletiko Mineiro – Amerika Mineiro 2:2 (2:0)

/Zaračo 2, Hulk - Mastrijani 59, 72/

Botafogo – Vasko da Gama 2:0 (0:0)

/Enrike 54, Alberto 90+5/

Kujaba – Santos 3:0 (0:0)

/Dejverson 53, Denilson 75, Rikelme 86/



tagovi

Brazil 1brazilBotafogoVasko de GamaPalmeirasAtletiko MineiroLuiz Felipe Skolari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara