Miodrag Božović (©Reuters)
Miodrag Božović (©Reuters)

Božović, Čaušić, Radaković i Despotović pred ispadanjem iz Premijer lige Rusije

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 10:53

Arsenal iz Tule je ubedljivo poslednji na tabeli, praktično poslednju šansu za opstanak ima ovog ponedeljka od 18 časova, kada će da ugosti Nižnji Novgorod

Imao je crnogorski fudbalski stručnjak Miodrag Grof Božović neke veoma uspešne sezone u Rusiji, poput one iz 2014. godine kada je sa Rostovim osvojio nacionalni kup. Ipak, malo kada je imao tako malo uspeha kao ove sezone, pošto je sa Arsenalom iz Tule veoma blizu ispadanja iz ruske Premijer lige. Da bi sačuvali nadu barem za plasman u plej-aut, Tobdžije iz Tule moraju da savladaju ovog ponedeljka Nižnji Novgorod, u poslednjem meču 27. kola šampionata.

Katastrofalan je Arsenal u poslednje vreme. Nije zabeležio nijedan trijumf od 5. decembra i meča sa Himkijem, iz poslednjih devet kola je osvojio samo dva boda! U 2022. godini je remizirao sa Krilja Sovjetovim u Samari (2:2) i Ahmatom (0:0), dok su ga redom pobeđivali CSKA Moskva, Soči, Dinamo Moskva, Zenit, Spartak Moskva, Rostov i Rubin. Da čitava stvar bude još gora, Arsenal je davao po gol u tim porazima samo protiv Dinama (1:4) i Rostova (1:2).

Izabrane vesti

Nije Božovićevom timu pomoglo ni to što je tokom zime angažovan Đorđe Despotović, prošle sezone najbolji strelac Rubina. Nekadašnji špic Crvene zvezde i subotičkog Spartaka je od dolaska u Tulu samo jednom bio strelac, protiv Krilja Sovjetova. Takođe je protiv Dinama upisao jedinu asistenciju.

Ni preostala dvojica srpskih internacionalaca u redovima Arsenala ne igraju dobro. Štoper Uroš Radaković, koji je bio standardan tokom većeg dela sezone, nažalost se povredio i zbog toga je propustio duele sa Rostovim i Rubinom. Takođe, neće igrati ni danas.

18.00: (2,70) Arsenal Tula (3,05) Nižnji Novgorod (2,80)

Zato, na terenu se očekuje da vidimo Gorana Čaušića, koji je u poslednjih nekoliko nedelja dobio dva crvena kartona, prvo protiv Krilja Sovjetova, pa potom i protiv Ahmata. On je svoju suspenziju odradio, pa je odigrao svih 90 minuta protiv Rubina.

Arsenal je vezao tri poraza, ali ni Nižnji Novgorod nije bio mnogo bolji u tom periodu. Iz poslednja tri kola je osvojio samo jedan poen. I pored toga je za čak sedam bodova bolji od tima iz Tule, na mestu je koji vodi u plej-aut. Pritom, Himki i Rubin mu beže samo po poen, tako da bi eventualnim trijumfom danas mogao možda da napravi i odlučujući korak ka opstanku.

Što se tiče Božovićevog Arsenala, ovo mu je jedno od tri finala do kraja sezone. U narednom kolu će u Tulu da dođe Krasnodar, a rivali u poslednja dva kola biće im direktni konkurenti u borbi za opstanak, Ufa i Ural.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUSIJA 1 – 27. KOLO

Subota

Dinamo Moskva - Ural 2:3 (1:2)

/Zaharjan 7, Nđie 80 - Bicfali 28, 67, Miškić 31/

Rubin Kazanj - Soči 0:6 (0:2)

/Margasov 26, Žoaozinjo 42, Kasiera 52, Zaika 82, Popov 83, Melkadze 90/

Krasnodar - Rostov 2:1 (2:1)

/Krivcov 14, Kalinjin ag 16 - Komličenko 4/

Zenit - Lokomotiva Moskva 3:1 (2:1)

/Sergejev 27, Malkom 42, Mostovoj 77 - Kerk 4/

Nedelja

Spartak Moskva - Krila Sovjetov 2:1 (0:1)

/Sobolev 61p, 83 - Gorškov 30p/

Himki - Ufa 1:1 (1:0)

/Kukarčuk 31 - Agalarov 90+2p/

Ahmat Grozni - CSKA Moskva 2:0 (1:0)

/Utkin 46, Beriša 90+9/

Ponedeljak

18.00: (2,70) Arsenal Tula (3,05) Nižnji Novgorod (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Arsenal TulaNižnji NovgorodMiodrag BožovićGoran ČaušićUroš RadakovićĐorđe Despotović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara